Zlatica Gregorová Kultúra

Babičkin dvor slúži v plnej paráde: Už sa tam udomácňujú i mini ovce, FOTO

Netypický park je jedinečným miestom Šale. Kto sa prechádza výhradne pred budovou polikliniky, možno ani netuší, aký zverinec sa za ňou skrýva.

Ilustračný obrázok k článku Babičkin dvor slúži v plnej paráde: Už sa tam udomácňujú i mini ovce, FOTO
Foto: Zlatica Gregorová

Nemocničný park bol kedysi opustený a značne zdevastovaný, dnes je plný života a mnohých možností, ako si dobiť baterky.

Relax aj živé zvieratá

V čase našej návštevy v prvých júlových dňoch sa park zaplnil deťmi aj množstvom dospelých. Nápad referentky životného prostredia na MsÚ v Šali Gabriely Braníkovej, zriadiť tu klasický dvor s domácimi zvieratami tak našiel u ľudí pozitívnu odozvu. Na tvárach malých aj veľkých vidieť radosť z relaxu a prítomnosti živých zvierat, ktoré tu môžu vidieť na vlastné oči. Môžete si tu zahrať ping – pong i využiť preliezky, či kolotoč. Dospelí sa môžu usadiť k piknikovým stolom a v pohode debatovať. Atraktívny areál vás opäť prekvapí ďalšou novinkou.

Po, už skoro udomácnených morkách, ktoré sa zabývali v novej voliére do Babičkinho dvora v Šali, prikvitli ďalšie zaujímavé zvery. Potešia ľudí každého veku, pretože sú iné, ako väčšina z nás pozná.

Quessantské ovce

Najnovšími obyvateľmi sú totiž quessantské ovce. Patria k najmenším plemenám oviec na svete. A keďže v Babičkinom dvore sú všetci obyvatelia tak trochu mini a podľa správkyne Katky „vypratí v Perwolle“, parádne tu zapadli. „Čierna je ovečka, hnedý je baranček a prišli k nám zo Žitaviec a na wellness do Šale,“ prezrádza správkyňa Katka Rimovská. Ako správkyňa babičkinho dvora dodala, k tunajším mini ovciam pribudne ešte jedna. Tá sa však narodila neskôr a tak sa potrebuje poobzerať po svete a až potom sa vydať na cestu do nášho mesta.

Babičkin dvor slúži v plnej paráde: Už sa tam udomácňujú i mini ovce, FOTO
15
Galéria
Foto: Zlatica Gregorová
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM