Zlatica Gregorová Rôzne Správy

Administratívna budova v Šali mení využitie: Stane sa z nej robotnícka ubytovňa

Na Budovateľskej ulici je budova s administratívnou minulosťou. Tá má v najbližších dňoch zmeniť svoj charakter a v jej priestoroch má vzniknúť nová ubytovňa.

Ilustračný obrázok k článku Administratívna budova v Šali mení využitie: Stane sa z nej robotnícka ubytovňa
Foto: Zlatica Gregorová

Keďže išlo o dlhšie nevyužívanú budovu, susedia spozorovali, že sa v nej niečo deje. Teraz môžu nahliadnuť priamo do spisového materiálu. Vlastníkom nehnuteľnosti je šalianska firma. Práve v týchto dňoch totiž prebieha konanie, začiatok ktorého oznámilo mesto Šaľa na svojej stránke. Do konca januára 2017 si v priestoroch Mestského úradu Šaľa môžu pozrieť spisový materiál všetci vlastníci dotknutých aj susedných bytov.

Konanie o zmene vo užívaní stavby Administratívna budova POPLAR na Robotnícku ubytovňu – AB POPLAR práve prebieha. Ako informuje mesto Šaľa na svojom webe:“Účastníci konania o zmene v užívaní stavby predmetnej stavby, majú právo sa podľa § 33 ods. 2 správneho poriadku oboznámiť s námietkami a písomne sa k nim vyjadriť v termíne najneskôr do 15 dní odo dňa doručenia tohto upovedomenia.“

K objasneniu celej záležitosti prikladáme vyjadrenie primátora mesta Šaľa, Jozefa Belického: „Vlastník nehnuteľnosti si na stavebný úrad dňa 10.10.2016 podal návrh na zmenu v užívaní stavby. Majiteľ má plány k zmene účelu stavby na tzv „robotnícku ubytovňu“ pre cca 40 ľudí. Mesto v uvedenom prípade musí postupovať v súlade s platnou legislatívou. Po splnení všetkých kritérií a predložení všetkých potrebných povolení sme povinní postupovať v zmysle zákona a žiadosti vyhovieť. Ak by sme tak neurobili, vec by sa riešila súdnou cestou.“

Podľa primátora Jozef Belického, ak by občania chceli spisovať petíciu proti tomu, aby sa tu zrodila robotnícka ubytovňa, nemôžu týmto spôsobom ovplyvniť rozhodnutie stavebného úradu. Ten sa riadi zákonnými postupmi.

Foto: ilustračné

Zdroj: Mesto Šaľa
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM