Nikoleta Kováčová Šport Hokej

ZMENY na nitrianskom ZIMÁKU: Lepší ZVUK, vynovené BUFETY aj nový KAMEROVÝ systém

Nový ročník Tipos extraligy v ľadovom hokeji sa začne až v závere septembra, no prípravy majstrov z HK Nitra naň sú v plnom prúde. A to nielen čo sa hráčov týka. Zmeny sa dejú aj na zimnom štadióne.

Ilustračný obrázok k článku ZMENY na nitrianskom ZIMÁKU: Lepší ZVUK, vynovené BUFETY aj nový KAMEROVÝ systém
Foto: Rastislav Búgel

Nitrianska Tipsport aréna prechádza poriadnou renováciou.

„Fanúšikovia sa majú na čo tešiť. Niektoré zmeny sú už teraz viditeľné, ďalšie prídu na rad ruka v ruke s extraligou,“ povedal pre klubový web prezident HK Nitra Miroslav Kováčik.

Zjednotenie farieb

Noviniek je niekoľko, mnohé sa týkajú priestorov, kde sa pohybujú diváci.

„Nový náter dostali stupne na tribúnach. Z klasickej bledomodrej sme prešli na tmavomodrú. Podľa nás je práve táto alternatíva esteticky krajšia a aj praktickejšia, keďže tmavé fľaky nebudú také viditeľné. Obe tribúny tak dostali jednotný farebný ráz,“ vysvetlil Kováčik.

Bezpečnosť a kvalita

Viac bezpečnosti budú mať návštevníci vďaka novému kamerovému systému.

„Slúži na monitoring divákov v hľadisku. Je oveľa lepší a kvalitnejší ako ten predošlý. Budeme mať pokryté aj miesta mimo hľadiska,“ dodal prezident HK Nitra.

Nový bude aj klubový fanshop pod tribúnou C, no divákov rozhodne najviac poteší rekonštrukcia bufetov pod tribúnami A a C.

„Kompletne vymieňame technológiu a vnútorné zázemie bufetov. S plnou prevádzkou počítame až počas záverečných prípravných zápasov v septembri,“ uviedol šéf nitrianskeho hokeja

Skvalitnenie prichádza aj v technickej stránke zabezpečenia zápasov. Na zimnom štadióne konečne dostalo nový šat ozvučenie. Výmena reproduktorov vrátane kabeláže a vyladenie jednotlivých zón by, podľa Kováčika, mala zvuk neporovnateľne zlepšiť.

Klub na zimáku nainštaloval aj nové svetelné rotačné hlavice.

„Efekt farebného ľadu a svetelnej šou bude ešte výraznejší,“ upresnil Miroslav Kováčik.

Vizuálny zážitok

Novinkou budú svetelné led panely pod C tribúnou a nad VIP tribúnou.

„Vďaka nim chceme vytvoriť ešte výraznejší vizuálny zážitok pre návštevníkov. Sekundárne poslúžia na vytvorenie väčšieho reklamného priestoru pre partnerov,“ dodal prezident HK Nitra.

Hoci nitriansky zimák privíta prvých návštevníkov už tento piatok (16. 8. 2024) počas prvého prípravného zápasu, mnohé z uvedených noviniek ešte nebudú fungovať. Podľa informácií z vedenia klubu by však všetko malo byť pripravené na prvé domáce extraligové kolo.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM