Nikoleta Kováčová Šport Hokej

Nórsky VICEMAJSTER mieri do Nitry. NOVÝ hráč!

HK Nitra predstavila ďalšiu zahraničnú posilu do novej sezóny. Je ňou bronzový medailista s dánskym Odense a úradujúci vicemajster Nórska - americký obranca Mark Auk.

Ilustračný obrázok k článku Nórsky VICEMAJSTER mieri do Nitry. NOVÝ hráč!
Zdroj: HK Nitra

Aktuálny hokejový majster predstavil nového hráča. Do tímu HK Nitra prichádza americký obranca Mark Auk.

„Na starom kontinente pôsobil premiérovo v sezóne 2018/19, kedy bol súčasťou fínskeho Lukko Rauma. Neskôr sa na dva ročníky vrátil za veľkú mláku,“ píšu Corgoni na svojom webe.

Auk sa späť do Škandinávie sa presunul v roku 2021. „Dánskemu mužstvu Odense Bulldogs dopomohol k zisku bronzových medailí a vedenie ligy ho vďaka predvádzaným výkonom zaradilo do All-Star Teamu,“ dodáva klub spod Zobora.

K zisku cenného kovu prispel Mark Auk aj ako hráč nórskej organizácie Vålerenga, za ktorú odohral celkovo 78 zápasov so ziskom 54 kanadských bodov, čo svedčí o jeho silných ofenzívnych prednostiach.

„S celkom sídliacom v Osle sa naposledy prebojoval až do finále, kde siahal na zisk majstrovskej trofeje,“ informuje HK Nitra.

Na farme Minnesoty

Mark Auk nazrel aj do AHL. Päť duelov si zahral za Iowu Wild, farmu Minnesoty. Rodák z amerického štátu Michigan, ktorý vo februári oslávil 29. narodeniny, zbieral v USA skúsenosti aj počas pôsobenia v NCAA či ECHL, tretej najvyššej súťaži v zámorí.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM