Nikoleta Kováčová Krimi

Ďalší VÍKEND: Ďalší NEZODPOVEDNÍ šoféri

Cez víkend v Nitrianskom kraji dvaja vodiči jazdili pod vplyvom alkoholu a dvaja v čase zákazu činnosti.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší VÍKEND: Ďalší NEZODPOVEDNÍ šoféri
Zdroj: Polícia SR - Nitriansky kraj

„Alkohol za volantom nie je len risk, je to hra s osudom, kde stávkou je život. Znížená pozornosť, pomalšie reakcie a nepredvídateľné rozhodnutie, to všetko môže viesť k nezvratným následkom,“ uvádza Krajské riaditeľstvo Policajného zboru (KR PZ) v Nitre. Zároveň informuje o tom, že policajti v Nitrianskom kraji aj počas tohto víkendu odhalili nezodpovedných vodičov.

Vyše 1 promile

V obci Žihárec hliadka kontrolovala 60-ročného vodiča vozidla Lancia Voyager. „Bolo zistené, že na vozidle je neplatná TK a EK. Vodič bol podrobený dychovej skúške na alkohol s pozitívnym výsledkom 0,61 mg/l, čo predstavuje 1,27 promile,“ píše polícia.

Policajná hliadka zastavila aj 43-ročného vodiča vozidla Škoda Citigo. „V Šali bol zastavený potom, čo šiel pomaly a niekoľkokrát bezdôvodne brzdil,“ uvádza KR PZ v Nitre. Vodiča podrobili dychovej skúške, v krvi mal 1,25 promile,

V obci Zlatná hliadka odstavila 42-ročného vodiča VW Passat z dôvodu „spáchania priestupku proti bezpečnosti a plynulosti cestnej premávky,“ dodáva polícia. Po preverení jeho dokladov bolo zistené, že „má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do decembra 2026“.

Z rovnakého dôvodu polícia podrobila kontrole aj 55-ročného vodiča vozidla Citroen C3. Výsledok kontroly bol takmer totožný ako v predošlom prípade. „Lustráciou v policajných evidenciách bolo zistené, že má uložený zákaz činnosti viesť motorové vozidlá do marca 2026,“ uvádza KR PZ v Nitre.

Do cely

Podľa informácií polície, všetci vodiči skončili v policajnej cele a čelia obvineniu pre prečin ohrozenie pod vplyvom návykovej látky a pre prečin marenie výkonu úradného rozhodnutia.

CEZ VÍKEND DVAJA VODIČI JAZDILI POD VPLYVOM ALKOHOLU A DVAJA VODIČI V ČASE ZÁKAZU ČINNOSTI 🍷Alkohol za volantom nie je...

Posted by Polícia SR - Nitriansky kraj on Monday, October 7, 2024

Prečítajte si tiež:

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM