Anton Hrachovský Kultúra

Známi Zámčania v diskusii: Pozvaný je globálny líder pre mládež Červeného kríža

Diskusie s Novozámčanmi pokračujú. Viete, na koho sa môžete tešiť už tento víkend?

Ilustračný obrázok k článku Známi Zámčania v diskusii: Pozvaný je globálny líder pre mládež Červeného kríža
Zdroj: Archív Marcela Štefánika

V sobotu 20. októbra sa v novozámockom Komunitnom centre Kompas uskutoční už tretia diskusia NZ INAK s osobnosťou – známym Novozámčanom, ktorého osobný a profesionálny príbeh môže inšpirovať nejedného človeka. Moderátor Milan Grieč si tentoraz pozval Marcela Štefánika, globálneho koordinátora pre zapojenie mládeže v International Federation of Red Cross and Red Crescent Societies.

Prvou pozvanou bola ombudsmanka Mária Patakyová, pozvanie na druhú diskusiu prijal zakladateľ Globsec-u Róbert Vass. Ľuďom sa živé diskusie páčia, veď mnoho iných – podobných možností v meste nenájdu. „Reakcie sú pozitívne. Dúfam, že koncept zaujal aj svojou kontinuitou,“ povedal moderátor akcie a organizátor diskusií Milan Grieč.

Príde aj Červený kríž

Okrem Marcela Štefánika sa v Komunitnom centre Kompas ukážu aj zástupcovia slovenského i miestneho Červeného kríža. „Slovenský Červený kríž ako aj Mládež Slovenského Červeného kríža v Nových Zámkoch dostali samozrejme osobitné pozvania a veľmi radi prídu podporiť svojho komunitného lídra,“ dodal Milan Grieč. Hudobným hosťom večera bude Tamás Fekete.

Kto je Marcel Štefánik

Marcel Štefánik je absolventom učiteľstva biológie a chémie na Katedre psychológie, pedagogiky a didaktiky Prirorodovedeckej fakulty Univerzity Komenského v Bratislave. Ako vysokoškolský učiteľ a výskumný pracovník sa na svojej alma mater podieľal na modernizácii vzdelávania biológie na stredných školách a stal sa spoluautorom publikácie pre kontinuálne vzdelávanie stredoškolských učiteľov biológie na Slovensku.

Ako štipendista prestížneho The Fulbright Program sa v špičkovom vedeckom tíme na University of Maryland v USA zameriaval na sociálnu nespravodlivosť a korene diskriminácie a hlavne príčiny, ktoré vedú deti a mládež k akceptovaniu a ktoré k odmietaniu diskriminačných praktík vo svojom okolí.

Jeho súčasné profesionálne pôsobenie ovplyvnila jeho dobrovoľnícka činnosť v Slovenskom Červenom kríži, ktorá sa začala v roku 1997 v čase jeho stredoškolského štúdia na Gymnáziu v Nových Zámkoch. Postupne sa stal prezidentom Mládeže SČK, členom Výkonnej rady SČK či poradcom prezidenta a Generálneho sekretára SČK.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM