Anton Hrachovský Kultúra

Životné prostredie treba chrániť: Festival pripomenie Zámčanom aktuálne problémy

To najlepšie z tohto ročníka festivalu Ekotopfilm - Envirofilm si budú môcť pozrieť na vlastné oči aj Novozámčania. Téma je viac ako aktuálna - životné prostredie a starostlivosť oň.

Ilustračný obrázok k článku Životné prostredie treba chrániť: Festival pripomenie Zámčanom aktuálne problémy
Foto: Anton Hrachovský

Mesto Nové Zámky sa stalo partnerom regionálnej Tour Ekotopfilm – Envirofilm, najstaršieho medzinárodného filmového festivalu s environmentálnou tematikou na svete. Do Zámkov zavíta jeho 44. ročník v piatok 3. novembra a odohrá sa v Dome kultúry Kovak na Hlavnom námestí. Festival sa pre verejnosť uskutoční v čase od 16:00 do 21:30 a vstup naň je zadarmo.

Diskusia aj so školákmi z Nových Zámkov

Medzinárodný filmový festival Ekotopfilm – Envirofilm a v rámci svojej festivalovej tour prinesie výber tých najlepších víťazných filmov aktuálneho ročníka, ktoré zahŕňajú tému environmentu, ochrany životného prostredia, fauny a flóry, ale aj tému obnoviteľných zdrojov a nových technológií. Taktiež ponúkne diskusiu, kde budú prizvaní odborní hostia.

„Posolstvom festivalu je environmentálne vzdelávať a pozitívne meniť správanie ľudí k našej planéte prostredníctvom filmov a sprievodných diskusií. Dbať na ochranu životného prostredia je v dnešnej dobe viac ako potrebné,“ znie cieľ ekologického festivalu.

Festival otvorí svoje brány už doobeda programom pre deti zo základných a stredných škôl v Nových Zámkoch. Podvečer príde čas aj pre širšiu verejnosť. Okrem dokumentárnych filmov z celého sveta prinesie diskusiu s hosťami na aktuálne témy.

Program Ekotopfilm – Envirofilmu v Nových Zámkoch

  • 16:00 – Život v oblakoch
  • 17:00 – Dojedz to: Príbeh o plytvaní jedlom
  • 18:00 – Mimo plátna : Z 12% na 50% – Od triedenia k recyklovaniu
  • 19:00 – Spomaľovanie rýchlej módy
  • 20:10 – Budúcnosť našich miest
  • 20:30 – Ganga : Svätá (Zne)svätená rieka

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM