Anton Hrachovský Kultúra

FOTO+VIDEO: Zámky ožili cez víkend Klobfestom: Hlavné námestie zaplnili dobroty

Cez víkend sa na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch konal už 13. ročník súťaže v príprave a výrobe klobás. Návštevníkov čakal okrem ochutnávky klobás aj bohatý kultúrny program.

Ilustračný obrázok k článku FOTO+VIDEO: Zámky ožili cez víkend Klobfestom: Hlavné námestie zaplnili dobroty
Foto: Anton Hrachovský

V sobotu 28. októbra 2017 sa Nových Zámkoch konal 13. ročník Medzinárodnej súťaže vo výrobe klobásy, ktorá sa opäť konala na Hlavnom námestí. Na podujatí Klobfest 2017 čakal na návštevníkov okrem medzinárodnej súťaže aj bohatý kultúrny program.

Okrem jedla i kultúrny program

Novozámčania si okrem množstva druhov klobás užili i folklórne vystúpenia, country zábavu, či viacero koncertov. V priebehu doobedia vystúpila dvakrát novozámocká skupina Rédey Band, užiť sme si mohli aj maďarský folklór v podobe vystúpenia ZO Csemadok Nové Zámky. Nechýbal samozrejme ani ten slovenský – postaral sa oň Folklórny súbor Zámčan a vrcholom podujatia bol večerný koncert Igora Kmeťa.

Klobás od výmyslu sveta

Tohtoročnej edície sa znova zúčastnili desiatky tímov, medzi nimi i zástupcovia mesta, hádzanárskeho i hokejového klubu, politických zoskupení a množstvo ďalších priaznivcov, obľúbenej pochúťky, aj spoza hraníc Slovenska.

Mnohé krajiny a aj ich regióny vo svete majú svoje tradične vyrábané klobásy. Pri ich výrobe sú používané rôzne kombinácie používaného mäsa (bravčové, kozľacie, jelenie, medvedie, diviačie, baranie), rôzne kombinácie korenín, môžu byť aj regionálne odlišnosti v spôsobe (dĺžke) údenia, zrenia, či používaného druhu drevených pilín (najčastejšie z listnatých stromov ako sú buk, dub, či ovocné stromy ako čerešna, jabloň, slivka).

Ako to vyzeralo na novozámockom Klobfeste v roku 2017 si môžete pozrieť v priloženej fotogalérii.

Klobfest 2017
27
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM