Anton Hrachovský Hokej

Zámky prelomili smolnú sériu: Na domácom ľade získali skalp Detvancov, FOTO

V 13. kole Tipsport ligy privítali hokejisti HC Nové Zámky tím z Detvy. Základ víťazstva položili už v prvej tretine.

Ilustračný obrázok k článku Zámky prelomili smolnú sériu: Na domácom ľade získali skalp Detvancov, FOTO
13
Galéria
Foto: Geleta Zsolt

Ako prví vážnejšie pohrozili hostia z Detvy. Valentov pokus spomedzi kruhov Kristín zneškodnil a vzápätí si poradil aj s veľkou šancou Surového. Na druhej strane zobral na útočnej modrej Urban puk ale Petríkov betón bol rýchlejší. To však neplatilo v 6. minúte, kedy sa spomedzi kruhov švihom presadil domáci Pospíšil. V polovici prvej tretiny hrali Detvanci presilovku a predovšetkým Fekiač mohol vyrovnať. Odkrytú bránu ale netrafil ideálne.

Domáci mohli pridať aj druhý gól. Hruška prenechal puk v útočnom pásme Bajtekovi, ten ho posunul na Štumfa a ten z prvej pálil len do Petríka. V 15. minúte sa Novozámčania radovali po druhý raz. V presilovke dostal od Fábryho dobrú prihrávku Jakúbek a švihom poslal puk do protiľahlého vinkla.

Hokej Slovensko: viac aktuálnych správ z hokeja

V úvode druhého dejstva sa dostala doúniku dvojica Hruška – Štumpf, ale druhý menovaný pálil len do brankára. O niekoľko sekúnd neskôr mohol Štumpf svoje zaváhanie napraviť ale Petrík schoval puk do lapačky. V obrovskej príležitosti sa ocitol aj hosťujúci Podešva, no tiesnený nedokázal zasunúť puk do odkrytej brány. Blízko k zníženiu bol Gašpar, ktorý v presilovke poslal príklep z prvej do spojnice Kristínovej brány. V tej istej presilovke predviedol Kristín skvelý zákrok, keď sa rýchlo presunul a zneškodnil pokus hosťujúceho hráča. Rovnako si poradil aj s pokusom Žilku.   

Od úvodu tretej tretiny boli oba celky hladné po góle. Do prečíslenia sa dostala dvojica Pospíšil – Fábry, no druhý menovaný mieril iba do brankára Detvy. No boli to hráči Detvy, ktorí sa neustále tlačili do súperovej brány. Veľkú šancu mal na hokejke Chovan, no z prvej nedokázal poslať puk do siete. Na druhej strane mohol zvýšiť na rozdiel troch gólov Jurík ale sám zoči-voči Petríkovi s blafákom neuspel. V polovici záverečnej tretiny sa hra opäť vyrovnala. Štyri sekundy pred záverečným hvizdom strelil tretí gól domácich do prázdnej brány Urban.

HC Nové Zámky – HC 07 WPC Koliba Detva 3:0 (2:0, 0:0, 1:0)

Góly: 6. Pospíšil (Jurík, Urban), 15. Jakúbek (Fábry, Mikuš), 60. Urban (Ordzovenský)

Rozhodovali: Novák, Müllner, Frimmel, Jurčiak, vylúčení: 5:7 na 2 minúty, presilovky: 1:0, oslabenia: 0:0, strely: 36:32, diváci: 1036

Zostavy

HC Mikron Nové Zámky:   Kristín – Šmach, Mikuš, Hatala, Ordzo­venský, Hain, Drtina, Ondrušek, Dlugoš – Pospíšil, Urban, Jurík – Štumpf, Hruška, Bajtek – Jakúbek, Fábry, Rogoň – Múčka, Kováčik, Bečka

HC 07 WPC Koliba Detva:
Petrík - Chovan, Ander­sons, Kuklev, Go­lian, Jendroľ, Fe­kiač, Ľalík, Gachulinec – Podešva, Zuzin, Šišovský – Gašpar, Valent, Surový – Žilka, Fekiač, Ščurko – Ľupták, Čacho, Čenka

Ohlasy po zápase

Ladislav Branikovič, tréner Nových Zámkov: Myslím, že v prvej tretine sme hrali dobrý hokej. Eliminovali sme stredné pásmo a súper sa nedostával do takého tlaku. Mali sme tiež dosť streleckých príležitostí, Dano Štumpf mal na hokejke tri góly. V druhej tretine bola hra z našej strany už trochu iná, povedal by som, že zlá. Súper nás prevýšil aj šancami  aj početnosťou streľby. V tretej tretine sme mali dobrý záver, kontrolovali sme hru a súperovi sme nedovolili, aby nám dal gól.

Josef Turek, tréner Detvy: Po celý čas sme si vytvárali obrovské množstvo gólových príležitostí, ktoré sme nepremenili. Do koncovky sme išli málo agresívne. Nedali sme gól, preto sme prehrali.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zámky prelomili smolnú sériu: Na domácom ľade získali skalp Detvancov
13
Galéria
Foto: Geleta Zsolt
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM