Anton Hrachovský Samospráva

Vznikne festival politickej kultúry? Novinka by mohla naplniť mestskú kasu

Podujatia organizované radnicou by sa mohli rozrásť o nový festival. Podobná akcia sa oficiálne v Nových Zámkoch ešte nekonala. Zároveň by mala do rozpočtu priniesť tisíce eur.

Ilustračný obrázok k článku Vznikne festival politickej kultúry? Novinka by mohla naplniť mestskú kasu
Foto: Anton Hrachovský

Politický festival Nové zámky ešte nezažili. Aspoň nie pod oficiálnou hlavičkou. Na decembrovom mestskom zastupiteľstve predniesol poslanec Peter Podbehlý návrh zorganizovať prvý festival určený politickým stranám a zoskupeniam.

Má ísť o reakciu na fakt, že festivaly a kultúrne podujatia organizované mestom sú stratové.

Politický festival v Zámkoch

Podľa Podbehlého návrhu by mali politické strany a zoskupenia možnosť za poplatok si prenajať stánok, prípadne spraviť PR rozhovor do mestskej televízie. Nový politický festival navrhol zorganizovať už v roku 2020.

„Podstata by bola v tom, že na Hlavnom námestí by sme umožnili prezentáciu politických strán, podobne, ako to bolo na Klobfeste. Takto by to však bolo oficiálne,“ vysvetlil Podbehlý a zároveň aj navrhol výšku poplatkov pre účastníkov.

Za jeden stôl by sa podľa návrhu poslanca platilo 500 eur na 12 hodín, v prípade PR rozhovoru (1–5 minút) vysielaného v mestskej televízii navrhol sumu 1000 eur za jednu minútu prezentácie.

„Išlo by o unikátnu udalosť, ktorá v súčasnosti nemá na Slovensku obdoby. Do budúcna by nám to ako mestu mohlo vygenerovať nemalé finančné prostriedky,“ povedal Podbehlý, podľa ktorého by takéto podujatie mohlo zarobiť mestu za jeden deň až 110-tisíc eur.

Viceprimátor prisľúbil organizáciu

Druhý viceprimátor mesta Norbert Kádek prisľúbil, že sa podujme na zorganizovanie takéhoto podujatia. „Urobíme pre to maximum, pretože je tam možnosť jednak prezentácie politických strán a tiež zisku finančných prostriedkov,“ nechal sa počuť Kádek, ktorý je predsedom predstavenstva spoločnosti Novocentrum prevádzkujúcej mestskú televíziu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM