Anton Hrachovský Správy

Všetky ambulancie v nemocnici sú už v prevádzke: Ambulantná starostlivosť je v riešení

Vo Fakultnej nemocnici s poliklinikou Nové Zámky sa pracuje aj na prerábke jedného z poschodí. Vyčlenené má byť pre nakazených pacientov.

Ilustračný obrázok k článku Všetky ambulancie v nemocnici sú už v prevádzke: Ambulantná starostlivosť je v riešení
Foto: Anton Hrachovský

Bezpečnostné opatrenia prijaté na Slovensku sa postupne uvoľňujú a týka sa to aj novozámockej nemocnice s poliklinikou. Pri vstupe do areálu však stále platia prísne bezpečnostné postupy. Rovnako tak naďalej platí zákaz návštev.

Začínajú operovať

Vďaka uvoľneniu opatrení sa uvažuje, že v nemocnici sa tento týždeň začne s operáciami pacientov. Ide však len o pacientov s negatívnym výsledkom testu na COVID-19. „Chod nemocnice nie je nijak ohrozený,“ povedal nový riaditeľ nemocnice Daniel Žingor.

Od štvrtka 30. apríla poskytuje nemocnica komplexnú zdravotnú starostlivosť (oddelenia a kliniky). Ambulantná starostlivosť je aktuálne v riešení.

Aktuálne nie je v nemocnici hospitalizovaný ani jeden pacient s koronavírusom.

Poschodie na boj s epidémiou

Vedenie nemocnice tiež pracuje na reprofilizácii a prerábke 13. poschodia. To by malo byť v prípade potreby vyčlenené pre pacientov s koronavírusom. Kapacita by mala postačovať až pre 245 pacientov.

„V prípade potreby je tento priestor možné využívať aj na operácie, je tam operačná sála," priblížil Daniel Žingor.

Viac testov

Na elimináciu šírenia nákazy rozšírila nemocnica od tohto týždňa aj mobilné odberové miesto. Jeho kapacita sa má zvýšiť až na 250 odberov denne.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM