Anton Hrachovský Správy

Ďalší zamestnanci nemocnice sú infikovaní

Vedenie nemocnice pokračuje v rozsiahlom testovaní. V okrese sa vyliečilo už 11 pacientov, v novozámockej nemocnici neleží ani jeden.

Ilustračný obrázok k článku Ďalší zamestnanci nemocnice sú infikovaní
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Ochorenie COVID-19 bolo potvrdené už u 14 zamestnancov Fakultnej nemocnice s poliklinikou Nové Zámky.

Pribudli infikovaní zamestnanci

Ide o zamestnancov pôsobiacich na internej klinike, psychiatrickom oddelení, v ochranke, na technickom úseku ale i v kuchyni.

Potvrdil to epidemiológ nemocnice Peter Hoppan. Infikovaná je podľa neho aj jedna predavačka. Tá však nie je zamestnankyňou nemocnice.

Všetci nakazení nemocniční zamestnanci sú v domácej karanténe a bez klinických príznakov ochorenia COVID-19. „Rozmotávame epidemiologického pavúka,“ vysvetlil Peter Hoppan.

„Aktívne screenujeme zamestnancov, aby sme jednak zabezpečili ochranu ich kolegov a samozrejme aj pacientov. Ide o komunitné šírenie a takmer so 100-percentnou pravdepodobnosťou to prišlo zvonka. Zmyslom screeningu je eliminovať epidemiologické mikroohniská,“ dodal Hoppan.

Kompletne celý personál nemocnice je postupne testovaný. Celkovo bolo zatiaľ vyšetrených už 1073 zamestnancov. Zhruba 200 až 300 pracovníkov testy ešte čakajú.

Ako Hoppan ďalej uviedol, v nemocnici neleží ani jeden pacient s pozitívnym nálezom COVID-19.

Niektorí pacienti sa už vyliečili

Regionálny úrad verejného zdravotníctva Nové Zámky registruje zatiaľ 40 pozitívnych nálezov u pacientov. „Traja z nich boli s ľahkými príznakmi hospitalizovaní na infekčnej klinike v Nitre. Momentálne sú v štádiu doliečovania a niektorí z nich sú už vyliečení,“ informoval okresný hygienik Juraj Benko.

„Všetky kontakty máme prešetrené, aktuálne sú v karanténe a sme s nimi v pravidelnom kontakte. Z celkového počtu 40 pacientov je vyliečených už 11,“ dodal okresný hygienik.

Odberné miesto na diagnostiku COVID-19 v Nových Zámkoch
10
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM