Anton Hrachovský Samospráva

Radnica prichádza s novinkou: Zámčania môžu využívať mapový informačný systém

Obyvatelia Nových Zámkov môžu využívať nový informačný systém. Zahŕňa niekoľko máp a ponúka viacero funkcií.

Ilustračný obrázok k článku Radnica prichádza s novinkou: Zámčania môžu využívať mapový informačný systém
Zdroj: gisplan.sk

Novozámčania môžu využívať nový mapový systém mesta s názvom GISPLAN. Radnica o tom infomovala na svojej webovej stránke.

Nový mapový systém Nových Zámkov

„Pre občanov je určite najzaujímavejšou katastrálna mapa mesta – parcely C a E, druhy pozemkov, parcely vo vlastníctve mesta, ulice a miestopis a územné členenie. Katastrálna mapa síce neslúži a ani nemôže slúžiť na právne účely, má však dôležitý informatívny charakter. Mesto bude postupne zverejňovať aj ďalšie mapy ako územný plán, územný plán centrálnej mestskej zóny a ďalšie,“ prezentuje Mestský úrad novinku na svojom webe.

Dodávateľom systému je banskobystrická firma T-MAPY Slovensko s.r.o. a podľa digitálneho mesta zaplatila radnica za jeho spustenie 6 858 eur.

Aj historická mapa z roku 1949

Nový mapový informačný systém ponúka okrem katastrálnej a základnej mapy aj orientačnú rastrovú mapu. K dispozícii sú tiež ortofotomapy z rokov 1949, 2004, 2007 a 2017.

Pre prístup do systému nie je potrebná registrácia. Veľmi dobrou funkciou, ktorú ponúka, je meranie plochy a vzdialenosti. Stačí si na mape vyklikať oblasť a systém vyráta požadovanú hodnotu. Na mape si možno pridávať i vlastné poznámky a tiež možno použiť vyhľadávanie podľa ulíc, parciel a súradníc.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM