Lucia Lauková Správy

Vandalizmus na cyklotrasách: Župan Becík vyzval občanov, aby prípady nahlásili

Odpílený stĺpik aj auto na cyklotrase. Napriek zákazu využívajú niektoré chodníky pre cyklistov aj motorové vozidlá. Spôsobujú značné škody.

Ilustračný obrázok k článku Vandalizmus na cyklotrasách: Župan Becík vyzval občanov, aby prípady nahlásili
Zdroj: Nitriansky samsoprávny kraj

Niektoré cyklotrasy v Nitrianskom kraji ničia motorové vozidlá. Na chodníkoch, ktoré majú slúžiť pre nemotorovú dopravu, sa objavujú trhliny.

Na problém upozornila aj župa. Predseda Nitrianskeho samosprávneho kraja Branislav Becík vyzval občanov, aby takýto vandalizmus neváhali odfotiť a nahlásili župe.

Prečítajte si tiež

Odpílené stĺpiky

Osobnú skúsenosť má aj starosta obce Černík Peter Stuchlý, ktorý pravidelne využíva miestnu cyklotrasu. Mnohí motoristi podľa jeho slov nerešpektujú dopravné značenie a poškodzujú cyklotrasu a ohrozujú cyklistov či korčuliarov.

„Z mesiaca na mesiac sa na tejto cyklotrase objavujú nové trhliny. Problém je v tom, že na túto cyklotrasu vstupujú motorové vozidlá, ktoré tu nemajú čo hľadať. Sám mám skúsenosť, kedy som musel uvoľňovať cestu osobnému autu, ktoré išlo oproti mne. Dokonca som tu stretol aj traktor,“ priblížil starosta obce.

Podobný vandalizmus eviduje aj Regionálna správa ciest Nitra, ktorá sa o údržbu úsekov stará. „Stretávame sa hlavne s odpiľovaním stĺpikov, ktoré zabraňujú vodičom dostať sa na požadované miesto. Na to, aby si uľahčili prístup k týmto plochám nemajú problém poškodiť cudzí majetok. Následne my, ako spoločnosť v spolupráci s Nitrianskym samosprávnym krajom, musíme tieto situácie opravovať po jednotlivých páchateľoch,“ povedal riaditeľ správy Matúš Starovič.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM