Lucia Lauková Správy

V Nových Zámkoch postavili núdzový domček pre migrantov: Určený je pre matky s deťmi

Domček je zateplený a vo vnútri sú matrace. Určený je pre matky a deti, ktoré migrujú z tretích krajín.

Ilustračný obrázok k článku V Nových Zámkoch postavili núdzový domček pre migrantov: Určený je pre matky s deťmi
7
Galéria

V Nových Zámkoch postavili pre migrantov zateplený domček. Ide o núdzové ubytovanie, ktoré bude slúžiť iba pre migrujúce matky s deťmi.

Na výstavbe menšieho objektu sa podieľali členovia Dobrovoľnej civilnej ochrany. „Naši členovia boli vyžiadaný Okresným úradom v Novým Zámkoch na výpomoc pri stavbe núdzového ubytovania, konkrétne tento zateplený domček bude slúžiť pre deti a matky,“ informuje Dobrovoľná civilná ochrana Nové Zámky – okres. Objekt následne zateplili a vybavili matracmi a teplými dekami.

Prečítajte si tiež

Kontrola hraníc

Kontroly na hraniciach s Maďarskom sa predĺžili do 3. novembra 2023. Pôvodne mali trvať do 14. októbra. Návrh nariadenia vlády, ktorým sa predlžuje dočasné obnovenie kontroly na vnútornej hranici Slovenskej republiky s Maďarskom, predložil v stredu 11. októbra 2023 na rokovanie kabinetu predseda vlády Ľudovít Ódor poverený riadením ministerstva vnútra.

Ako informovalo ministerstvo vnútra, kontroly sa budú vykonávať ako doteraz po celej dĺžke vnútornej hranice Slovenskej republiky s Maďarskom flexibilným spôsobom primerane aktuálnej hrozbe a v závislosti od vývoja bezpečnostnej situácie.

„Od zavedenia kontrol 5. októbra 2023 zaznamenávame pokles nelegálnej migrácie z Maďarska: v 39. týždni 2023 bolo zaevidovaných 2496 nelegálnych migrantov a v 40. týždni 2023 nastal pokles v záchytoch nelegálnych migrantov na 1929 osôb,“ uvádza rezort vnútra.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

V Nových Zámkoch postavili núdzový domček pre migrantov
7
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM