Anton Hrachovský Správy

V Kolárove otvorili nový cykloúsek: Prepojí trasu od Komárna s vodným mlynom

V Kolárove pri Nových Zámkoch pribudol nový úsek cyklotrasy. Spojí už existujúci cyklochodník so známou pamiatkou v meste.

Ilustračný obrázok k článku V Kolárove otvorili nový cykloúsek: Prepojí trasu od Komárna s vodným mlynom
Foto: Monika Gécziová

Cyklisti z Kolárova a okolia majú dôvod na radosť. Do užívania sa tamojšou radnicou v spolupráci s viacerými partnermi dostal Projekt Cyklotrasa na korune sekundárnej ochrannej hrádze Malého Dunaja.

Nová cyklotrasa v Kolárove

Podľa prednostu Mestského úradu v Kolárove Zoltána Fintu spája nová cyklotrasa starú trasu s kolárovským vodným mlynom. Aj vďaka nej sa turisti môžu dostať priamo do mestečka.

„Trasa má zhruba 1,6 kilometra. Je to predĺženie staršej cyklotrasy z Komárna do Kolárova. Ide o mestský úsek, ktorý prepojí túto staršiu trasu s vodným mlynom,“ uviedol Zoltán Finta.

Ide o súčasť medzinárodného projektu v rámci cezhraničnej spolupráce medzi Slovenskom a Maďarskom. Názov tohto medzinárodného projektu je „Discover the Small & Moson Danube by bike and boat alebo skrátene DANUBE BIKE & BOAT“, čo v preklade znamená Objavte Malý a Mošonský Dunaj na bicykli a na člne.

Práve okolie pozdĺž Malého, Mošonského a tiež hlavného toku Dunaja si možno vychutnať vďaka novej cyklotrase.

Projekt je implementovaný v rámci programu spolupráce INTERREG V-A SK HU, pričom jeho cieľom je zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM