Rôzne

Užite si leto naplno: Osvieženie ponúka aj známa Štrkáreň, FOTO

Okrem kúpalísk si ľudia užívajú letné dni aj na prírodných vodných plochách. Jednou z nich je aj Štrkáreň v neďalekých Komjaticiach.

Ilustračný obrázok k článku Užite si leto naplno: Osvieženie ponúka aj známa Štrkáreň, FOTO
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Rozloha Štrkárne je 45 ha a maximálna hĺbka dosahuje až 18 metrov. Vodná plocha s ostrovmi vznikla vybagrovaním pri ťažbe štrku.

Aké sú možnosti?

„Jazero je rybárskym revírom i rekreačnou lokalitou. Sú tam výborné podmienky pre vodné športy ako napr.: plávanie, potápanie, bezmotorové člnkovanie, windsurfing a iné," informuje obec Komjatice.

Záujemcovia o aktívny oddych si môžu zahrať volejbal na pieskovom ihrisku.

„Voda poskytuje príjemné osvieženie, relax i možnosť aktívneho oddychu pre všetky vekové kategórie počas horúcich letných dní. V zime sú tu vhodné podmienky na korčuľovanie. Blízke okolie ponúka viacero možností pre turistiku a cykloturistiku," dodáva obec.

Kam v Nitrianskom kraji?

Pozor na oheň

Jazero je obľúbenou lokalitou rybárov. V tamojších vodách žije napríklad kapor, amur, sumec, šťuka, zubáč, ostriež, úhor, lieň, karas, pleskáč a iné.

„Starostlivosť o rybársky revír zabezpečuje Rybárska spoločnosť Komjatice. Návštevníci majú možnosť zakúpenia hosťovacieho rybárskeho lístka," informujú Komjatice. Vedenie obce zároveň upozorňuje, že kladenie ohňov je bez výnimky zakázané na všetkých ostrovoch. Oheň si môžete založiť iba na vyhradených miestach.

V priloženej galérii si môžete pozrieť, ako to tam vyzeralo počas posledného júlového dňa!

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Ďalšie lákavé články

Štrkáreň v Komjaticiach
6
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM