Rôzne

Voda, horúci piesok a dokonalý relax: TIPY na obľúbené pláže v Nitrianskom kraji

Chcete chytať bronz a užívať si slnečné lúče ako pri mori? Vyrazte na juh Slovenska. Aj tam nájdete skvelé piesočné pláže, na ktorých nechýbajú letné párty.

Ilustračný obrázok k článku Voda, horúci piesok a dokonalý relax: TIPY na obľúbené pláže v Nitrianskom kraji
Zdroj: TASR/Miroslav Košírer

Túžite po oddychu na pláži? Cestovať nemusíte ani za hranice Nitrianskeho kraja.

Príroda v tomto kraji ponúka veľa možností na príjemný relax počas horúcich letných dní. Na svoje si prídu rodiny s deťmi, ale aj všetci priaznivci vodných športov či tí, ktorí chcú zažiť pravú letnú plážovú párty.

Neveríte? Spoznajte piesočné pláže v Nitrianskom kraji.

Tona Beach

Rekreačný areál Tona Beach v Šuranoch je dobre známa a obľúbená lokalita v Nitrianskom kraji. Tona ponúka športové a kultúrne využitie, vhodná je aj pre outdoorové letné aktivity a nie je tu problém nájsť si tichý priestor na slnenie sa. Kúpanie je však na vlastnú zodpovednosť. Kvalitu vody pravidelne kontrolujú hygienici ÚVZ SR.

Areál vznikol na jednom brehu prírodného jazera Tona. Dĺžka brehov je približne dva kilometre, takže tlačiť sa nemusíte. Pre návštevníkov je k dispozícii vybudovaná piesková pláž, 22 ha vodnej plochy, udržiavané volejbalové ihrisko, detský kútik, plne vybavené bufetové občerstvenie, chorvátska zmrzlina, sprcha, WC a pred vstupom rozsiahle parkovisko.

Spoplatnené parkovanie

Zadarmo tam ale po novom nezaparkujete. Od 8. júla funguje na odstavných plochách I. a II. pri športovom a oddychovom areáli parkovací automat. Poplatok je 3 eurá za deň.

Párty aj volejbal

Areál je známy aj rôznymi letnými akciami. Jedna z nich sa bude konať už čoskoro. V sobotu 7. augusta sa bude od 10.00 hodiny hrať plážový volejbal. Štartovné pre súťažné tímy je 10 eur. Prihlásiť sa môžu trojčlenné tímy. Podmienkou je účasť minimálne jednej ženy. Víťazný tím získa 100 eur. Do 22.00 bude zároveň prebiehať párty na pláži.

Tohtoročnou novinkou je paddleboarding. „Zasurfovať“ si na Tone môžete každý deň od 10.00 do 18.00.

Posted by Paddle boarding na Tona beach Šurany on Tuesday, July 6, 2021

Oáza v Komoči

Oáza Kemp Komoča sa rozprestiera na ľavom brehu rieky Váh. Príjemné rekreačné miesto nájdete aj 12 kilometrov od mesta Nové Zámky. Nablízku je aj mesto Kolárovo, vzdialené od kempu 6 kilometrov.

Na viachektárovej ploche si môžete užívať osvieženie vo vode, horúci piesok či oddych v tieni stromov.

Na svoje si prídu aj milovníci vodných športov, rybári, potápači a turisti, ktorí k svojim záľubám majú zabezpečené vhodné podmienky. O nezabudnuteľný zážitok sa postará aj čaro večerných táborákov.

Za parkovanie osobného auta zaplatíte na celý deň 1,50 eur. Spoplatnený je aj vstup do areálu. Lístok pre dospelú osobu stojí 2 eurá, po 16.00 hodine zaplatíte 1 euro.

Dieťa od 6 do 15 rokov platí 1 euro. „Poplatok zahŕňa cenu za používanie WC a spŕch. Kúpanie je len na vlastnú zodpovednosť,“ upozornil Tibor Lukács.

Stráviť tu môžete aj noc. Prespať môžete v stanoch, obytných prívesoch alebo na objednávku aj v chatovej oblasti.

Za stan pre 3 osoby zaplatíte na noc 3 eurá. Za väčší stan (nad 3 osoby) 5 eur na noc. Za karavan zaplatíte na noc 5 eur.

V kempe je k dispozícii studená aj teplá voda, sprchy a sociálne zariadenia. Nájdete tu aj bufety s občerstvením. Nechýba aj plážové športové ihrisko.

Posted by Oáza Camp Komoča on Saturday, June 27, 2020

Rajská pláž Zemné

Nohy si do piesku môžete ponoriť aj na brehu Váhu v obci Zemné. Na pieskovej pláži sa môžete slniť a užívať si odpočinok pri vode. Miesto je tiež vhodné aj pre vodné športy. Obľube sa tu teší aj splav alebo paddleboarding.

Pri vstupe nájdete stánok s občerstvením. So sebou by ste si určite mali priniesť deky aj slnečníky. Miesto je obľúbené pre rodiny s deťmi, nakoľko hladina vody býva nízka, voda teplá a piesok je úplne jemný. Vstupné sa neplatí.

Ani tu nebude chýbať poriadna letná párty. Organizátori pozývajú v stredu 28. júla na najväčšiu študentskú párty vo festivalovom štýle. Tešiť sa môžete na line-up poskladaný z českých a slovenských dídžejov. Viac o akcii nájdete TU!

Posted by Rajská pláž Zemné on Saturday, July 1, 2017

Bonusový TIP: Nitriansky kraj je známy aj svojimi termálnymi prameňmi. Jeden nájdeme aj v obci Santovka. Miestne wellness skrýva ozajstnú raritu.

Vychutnať si tu môžete relax v travertínových bazénikoch v štýle tureckých „pamukkale“. V kaskádových sedavých bazénikoch cirkuluje termálna voda.

O dokonalý relax sa postarajú aj masážne travertínové vodopády a masážne trysky.

V areáli kúpaliska sa nachádzajú aj tri vonkajšie bazény. Kúpalisko je otvorené celé leto od júna do septembra. Otváracie hodiny sú pondelok od 12:00 do 19:00 a od utorka do nedele od 9:00 do 19:00 h.

Tip redakcie: Spoznajte Slovensko z výšky! Rozhľadne vo vašom okolí nájdete jednoducho vďaka tejto NOVINKE!

Chystáte sa na dovolenku do Talianska, Chorvátska či Egypta? Viac o aktuálnych opatreniach v dovolenkových destináciách sa dočítate aj v kategórii Cestovanie.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac správ pre dovolenkárov

Travertíny sú pripravené na sezónu. 😍 #pamukkale #slovakia

Posted by Kúpalisko Santovka Wellness a Hotel on Wednesday, May 6, 2020
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM