Anton Hrachovský Samospráva

Ťažšie časy pre vandalov? Zámocká radnica uvažuje nad oplotením detských ihrísk

I neprispôsobiví občania to budú mať zrejme náročnejšie. Renovácie sa zrejme dočká aj jedno konkrétne ihrisko.

Ilustračný obrázok k článku Ťažšie časy pre vandalov? Zámocká radnica uvažuje nad oplotením detských ihrísk
7
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Detské ihriská v Nových Zámkoch by sa mali v roku 2019 dočkať revitalizácie. Nasvedčuje tomu jedna z položiek v schválenom rozpočte mesta.

Loď sa dočká opravy

Medzi jednu z investícií v roku 2019 zaradila radnica správu detských ihrísk. Ako uviedol Jaroslav Mrváň z Mestského úradu, mesto sa bude podľa uváženia snažiť reagovať na podnety občanov budovaním nových ihrísk.

Na správu detských ihrísk vyčlenilo mesto predbežne sumu 70-tisíc eur.

Zatiaľ jedinou konkrétnou lokalitou zaradenou v rozpočtovej položke je ihrisko – drevená loď na Pribinovej ulici, vedľa trhoviska, ktoré by malo prejsť renováciou. „Toto ihrisko už dožíva a je nebezpečné. V uvedenej lokalite sú aj plochy na športovanie, ale bohužiaľ, nikto ich nevyužíva, pretože tam vlastne nič nie je. Ihrisko plánujeme revitalizovať a dať ho do takého stavu, aby sa tam dalo športovať,“ uviedol Jaroslav Mrváň, vedúci odboru územného rozvoja a architektúry.

Vyskúša sa oplotenie a zamykanie

Popritom chce radnica vyskúšať chrániť ihriská formou oplotenia a uzamykania na nočné hodiny. Práve ihrisko „loď“ na Pribinovej ulici by ako prvé malo prejsť takouto skúškou. Ak sa tento krok osvedčí, bude sa radnica zaoberať otázkou oplocovania ďalších ihrísk.

„V Čechách začínajú všetky nové ihriská oplocovať. Na noc sa zamykajú, aby neboli zdevastované,“ povedal Jaroslav Mrváň.

Mesto tak chce predísť zbytočnému ničeniu ihrísk. V posledných mesiacoch mohli Novozámčania vidieť, ako dopadlo osádzanie trampolín na sídliskách – dnes sú už minulosťou.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Ihrisko na Pribinovej ulici sa dočká revitalizácie
7
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM