Anton Hrachovský Samospráva

Rekonštrukcia tržnice v Zámkoch sa natiahne: Dočasné trhovisko je rozšírené

Ukončenie rekonštrukcie tržnice v Nových Zámkoch sa pretiahne minimálne o mesiac a pol. Spoločnosť, ktorá ho prevádzkuje, zatiaľ rozšírila náhradné priestory.

Ilustračný obrázok k článku Rekonštrukcia tržnice v Zámkoch sa natiahne: Dočasné trhovisko je rozšírené
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Na tržnici v Nových Zámkoch zrovna prebiehajú stavebné práce, už tento rok by nad hlavami trhovníkov malo pribudnúť prekrytie vo forme textilnej strechy. K problémom s trhoviskom sa pridalo i Brantnerom plánované parkovisko, proti ktorému sa vyjadrili obyvatelia Šafárikovej ulice.

Rekonštrukcia sa natiahne

Stavebné práce prebiehajú na tržnici už od januára 2018. Pôvodne mali byť ukončené k 1. aprílu 2018, postupom času však bolo čím ďalej tým viac jasné, že sľúbený termín dodržaný nebude. Nakoniec Slovenská stavebná inšpekcia rekonštrukciu pozastavila, na čo poukazoval oznam na obrázku zdieľanom na sociálnej sieti. Najnovší termín ukončenia rekonštrukcia stanovila na 15. mája 2018.

Rozšírené náhradné trhovisko

Predávajúci i kupujúci môžu zatiaľ využiť náhradné priestory. Mesto ešte v januári 2018 zriadilo dočasné trhovisko v amfiteátri na Pribinovej ulici. Teraz tento dočasný priestor rozšírilo aj o parkovisko za tržnicou. V lokalite tak dočasne ubudne necelých 60 parkovacích mi­est.

„Pre narastajúci záujem o predajné pulty spoločnosť Brantner Nové Zámky rozšíri tento týždeň predaj aj o parkovisko pri amfiteátri na Pribinovej ulici,“ znie aktuálne stanovisko konateľa Brantneru Jaromíra Valenta, ktorý je zároveň mestským poslancom.

Dočasné trhovisko v Nových Zámkoch (2018)
8
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM