Rôzne

RECEPT na najlepšie medovníky od Simony: Na pečenie vám stačí PÁR minút!

Dobrý a jednoduchý recept na tradičné medovníky nesmie chýbať v žiadnej domácnosti. Tieto budete robiť s radosťou.

Ilustračný obrázok k článku RECEPT na najlepšie medovníky od Simony: Na pečenie vám stačí PÁR minút!
5
Galéria
Zdroj: Simona Záležáková

Recept na medovníky

  • 600 g hladkej múky
  • 200 g práškového cukru
  • 150 g masla
  • 3 vajcia
  • 6 polievkových lyžíc medu
  • 1 čajovú lyžičku sódy bikarbóny
  • 1 čajovú lyžičku mletej škorice
  • 1 čajovú lyžičku perníkového korenia
  • 2 polievkové lyžice kakaa

„Všetko spolu zmiešame, vykrajujeme formičkami a pečieme 4 až 5 minút pri teplote 200 °C,“ prezradila Simona.

Práve krátkym pečením dosiahnete to, že medovníky budú mäkké.

Bielkom môžete potrieť medovníky pred, ale aj po pečení. Budú ešte lesklejšie. „Medovníky potieram bielkom až po upečení, také horúce. Potom sú pekné lesklé a aj poleva na nich drží dobre a neodlupuje sa,“ poradila Simona.

Kakao pridajte, ak chcete, aby boli medovníky pekné tmavé. Viac na nich vynikne biela poleva.

Poleva na zdobenie

A ako na polevu, s ktorou sa nám budú medovníky dobre zdobiť?

„Na polevu potrebujeme jedno bielko, 150 až 200 g práškového preosiateho cukru a trošku citrónovej šťavy,“ hovorí Simona.

Dôležité je šľahať len ručne vidličkou a nie mixérom. Inak by sa vám do polevy dostalo veľa vzduchu, vytvoria sa bublinky a poleva bude praskať.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Recept na medovníky od Simony
5
Galéria
Zdroj: Simona Záležáková
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM