Anton Hrachovský Správy

POLICAJNÉ RAZIE na hlupákov: Zámčania si opekali, hrali futbal a nechýbali v krčmách

Mestská polícia kontroluje dodržiavanie prijatých obmedzení. Napriek šíriacemu sa koronavíru sú stále ľudia, ktorí sa zhromažďujú na verejných priestranstvách.

Ilustračný obrázok k článku POLICAJNÉ RAZIE na hlupákov: Zámčania si opekali, hrali futbal a nechýbali v krčmách
Zdroj: Castrum Novum Online

Od 13. marca kontrolovali mestskí policajti dodržiavanie preventívnych opatrení nariadených Úradom verejného zdravotníctva SR a Krízovým štábom SR.

Maximálne hliadkovanie, policajti v rúškach

Mestskí policajti dostali zatiaľ po dve plátené rúška, majú k dispozícii dostatočné množstvo jednorazových rukavíc. V služobných vozidlách, aj na stálej službe majú dezinfekčné prostriedky na ruky, kľučky, stôl, vnútorné priestory služobných vozidiel, priestory a zariadenie stálej služby.

Hliadková činnosť je maximálne posilnená. Mestská polícia spolupracuje s radnicou i štátnou políciou, v kontakte je so štátnou políciou i Regionálnym úradom verejného zdravotníctva. „Vzniknuté problémy ihneď konzultujeme a riešime,“ vysvetlil Jozef Tököly, náčelník Mestskej polície Nové Zámky.

Počas víkendu monitorovala mestská polícia opatrenia platné pre obchodné prevádzky, kaviarne, krčmy či pohostinstvá. V niektorých bez problémov nalievali. „Drvivá väčšina prevádzkarov bola disciplinovaná a podniky boli zatvorené. Upozorňovali sme zodpovedné osoby v štyroch prevádzkach. Po upozornení boli podniky, až na jeden, zatvorené,“ informoval náčelník mestských policajtov.

Dodal, že policajti prijali od občanov aj niekoľko neopodstatnených oznamov na otvorené prevádzky.

Ľudia sa stále skupinkujú

Mestskí policajti kontrolovali počas uplynulých dní verejné priestranstvá, detské ihriská, psie výbehy i lesoparky. „Napriek vyhlásenej mimoriadnej situácie bol zistený značný pohyb občanov. Z areálu základnej školy na Nábrežnej musela byť vykázaná skupina mladých futbalistov, ktorí pravdepodobne stratili kontakt s realitou a ako uviedli, chceli si iba zatrénovať,“ uviedol Tököly.

Najväčší pohyb zistili na Čerešňovej ulici, kde mala skupina ľudí opekať, druhá hrala basketbal, ďalšia cvičila. Ľudia boli vo veľkom množstve aj na hrádzi a v Berku.

Ako pre Dnes24 uviedol policajný náčelník, mestská polícia ľudí upozorňovala na mimoriadnu situáciu a prijaté opatrenia. „Bohužiaľ, nie všetci oslovení vzali upozornenie na vedomie,“ dodal Tököly.

Veľkým problémom v boji proti pandémii je podľa Tökölyho fakt, že Krízový štáb SR, ani Úrad verejného zdravotníctva SR neobmedzili voľný pohyb obyvateľov.

Kontroly budú pokračovať

V kontrolnej činnosti bude mestská polícia pokračovať. „Za danej situácie je našou prioritou kontrola dodržiavania preventívnych opatrení prijatých Krízovým štábom SR ako aj Úradom verejného zdravotníctva SR a samozrejme Krízovým štábom mesta Nové Zámky. Predpokladám, že opatrenia sa budú pritvrdzovať, nakoľko je stále veľa občanov nedisciplinova­ných,“ predpovedá prísnejšie reštrikcie policajný náčelník.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM