Anton Hrachovský Správy

Pitie alkoholu na verejnosti: Ako je to s jeho požívaním v Nových Zámkoch?

Požívanie alkoholu na verejnosti je častokrát problémom. Každá samospráva ho upravuje po svojom, ako je to v našom meste?

Ilustračný obrázok k článku Pitie alkoholu na verejnosti: Ako je to s jeho požívaním v Nových Zámkoch?
Zdroj: TASR

Jedným z problémov, ktoré trápia nielen naše mesto, je i pitie alkoholických nápojov na verejnosti, ktoré patrí medzi obľúbené ´kratochvíle´ ako mládeže, tak i neprispôsobivých dospelých.

A keďže nedávno prebehlo internetom na túto tému video viceprezidenta Policajného zboru Ľubomíra Ábela, ktorý pravidelne odpovedá na otázky občanov, pozreli sme sa, ako je to s popíjaním alkoholu na verejných priestranstvách v Nových Zámkoch.

Pitie alkoholu na verejnosti v Nových Zámkoch

Požívanie alkoholických nápojov na verejnosti upravuje samotná samospráva. V Nových Zámkoch ho reguluje miestne Všeobecno záväzné nariadenie č. 1 z roku 2013 o obmedzení a zákaze predaja, podávania a požívania alkoholických nápojov na verejne prístupných miestach.

Z prijatého VZN v Nových Zámkoch vyplýva, že:

  • Na všetkých verejne prístupných miestach na území mesta je zakázané pitie alkoholu od 2.1. do 30.12. v kalen­dárnom roku v čase od 5:00 do 3:00 nasledujúceho dňa.
  • Zakazuje sa podávanie alkoholických nápojov v predajniach potravín, zariadeniach rýchleho občerstvenia, špecializovaných predajniach vína, nachádzajúcich sa v okruhu vzdialenom do 50 metrov od predškolských zariadení a od školských zariadení pre deti a mládež do 18 rokov. Zákaz v uvedenej vzdialenosti platí aj v prípade zdravotníckych zariadení, ako aj v ambulantnom predaji na športoviskách a detských ihriskách, a to v čase od 6:00 do 24:00 každý deň.
  • Zákaz predaja a podávania alkoholických nápojov platí aj na benzínových čerpadlách, a to v čase od 22:00 do 6:00 nasledujúceho dňa každý deň.

Sankcie za porušenie zákazu

Kontrolu dodržiavania tohto nariadenia vykonáva Mestská polícia Nové Zámky. Jeho porušenie znamená naplnenie skutkovej podstaty priestupku podľa § 48, zákona č.372/90 Zb. o priestupkoch v znení neskorších predpisov, za čo môže byť uložená bloková pokuta do výšky 33 eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: Facebook
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM