Anton Hrachovský Správy

Parádny úspech škôl zo Zámkov: Až štyri sa nachádzajú v TOP 10 kraja

Nové hodnotenie škôl prezrádza, ako sú na tom tie novozámocké v porovnaní so zvyškom kraja i Slovenska. Jednej skupine sa veľmi slušne zadarilo.

Ilustračný obrázok k článku Parádny úspech škôl zo Zámkov: Až štyri sa nachádzajú v TOP 10 kraja
Foto: Anton Hrachovský / Zdroj: Dnes24.sk

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO vydal aktualizované rebríčky slovenských škôl. Pozreli sme sa na najnovšie poradie v rámci Slovenska i Nitrianskeho kraja. Ako v nich zabodovali školy z Nových Zámkov?

Medzi najlepšími v kraji

Základné školy

Po aktualizácii rebríčkov hrá prím v rámci celého Slovenska Základná škola na Krosnianskej 4 v Košiciach s hodnotením 9,7. Nasleduje ZŠ na Kollárovej vo Svätom Jure so známkou 9,4. Najlepšiu trojicu uzatvára ZŠ T. J. Moussona v Michalovciach s rovnakým ratingom 9,4.

V rámci Nitrianskeho kraja je najlepšia Cirkevná základná škola, Lipová 10, v Topoľčanoch (známka 8,6). Na druhej priečke nastala oproti minulému roku zmena – prepracovala na ňu ZŠ na Saratovskej ulici 85 v Leviciach, ktorá získala hodnotenie 8,4. Ako tretia v rebríčku figuruje ZŠ Pri Podlužianke v Leviciach (8,2).

Medzi základnými školami Nitrianskeho kraja výrazne zabodovali aj tie zo Zámkov. Do najlepšej desiatky sa prepracovali až štyri.

Štvrté miesto obsadila ZŠ Nábrežná s celkovým hodnotením 8,2. Rovnakú známku si odniesla aj piata ZŠ Hradná. Na šiestom mieste figuruje ZŠ Devínska (8,1), hneď za ňou je siedma ZŠ G. Bethlena (7,8).

Gymnáziá

Na Slovensku kraľuje podľa INEKA v tejto kategórii ružinovské Gymnázium Jura Hronca (známka 9,6). Na striebornú pozíciu sa oproti minulému roku posunulo Gymnázium na Poštovej 9 v Košiciach (9,4) a tretia je Škola pre mimoriadne nadané deti – Gymnázium v bratislavskom Novom Meste (9,2).

Najlepšie v kraji je levické Gymnázium A. Vrábla. V hodnotení získalo známku 7,9. Druhé je Gymnázium na Golianovej v Nitre (7,5) a tretie Gymnázium na Párovskej (7,1), tiež v Nitre.

Oproti predchádzajúcemu hodnoteniu si novozámocké gymnáziá svoje pozície vymenili. Lepšie tentoraz v rámci kraja obstálo Gymnázium na M.R.Štefánika, ktoré skončilo na ôsmej priečke s hodnotením 8,0. Gymnáziu P. Pázmáňa s VJM patrí v kraji 13. miesto (5,4).

Stredné odborné školy

Celoslovenský primát v tejto kategórii získala Obchodná akadémia v Trnave (8,5). Za ňou nasleduje SPŠ elektrotechnická v Prešove (8,4) a tretia je Stredná zdravotnícka škola v Nitre (8,1).

V Nitrianskom kraji sa stali jasnými víťazmi školy z Nitry. Najviac zabodovala Stredná zdravotnícka škola (8,1), nasledovaná Strednou priemyselnou školou (7,8). Top trojicu uzatvára Spojená škola SPŠP.HA.ŠG (7,6).

Najlepšia stredná škola zo Zámkov – SPŠE S. A. Jedlika klesla v rámci kraja o jednu priečku. Do TOP 30 kraja sa okrem nej nedostala už žiadna škola z nášho mesta.

Najlepšej novozámockej škole – SŠ – SPŠE S. A. Jedlika (6,5) patrí 14. miesto, aj napriek tomu, že jej hodnotenie vzrástlo o jednu desatinu.

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Chcete mať vždy po ruke aj informácie zo Slovenska či zo sveta? Sledujte facebook Dnes24.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM