Správy

Novozámocká knižnica láka: V tomto školskom roku zaregistrovala vyše 1 800 žiakov

Vedeli ste o tom, že novozámockú knižnicu navštevuje viac ako 3-tisíc čitateľov? Každý rok do jej fondu pribudne okolo 2 500 nových titulov.

Ilustračný obrázok k článku Novozámocká knižnica láka: V tomto školskom roku zaregistrovala vyše 1 800 žiakov
Zdroj: pixabay.com

Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch zaregistrovala v tomto školskom roku viac ako 1 800 žiakov do 15 rokov a viac ako 43-tisíc výpožičiek.

Pre deti z materských škôl, žiakov základných škôl a študentov stredných škôl zorganizovala 250 workshopov, besied a podujatí z literatúry, dejepisu, zemepisu, náuky o spoločnosti, environmentálnej a mediálnej výchovy. Pre žiakov základných a študentov stredných škôl pripravila viacero besied s uznávanými tvorcami literatúry, informovala riaditeľka knižnice Helena Bohátová.

Toto je unikát

Unikátom knižnice je podľa slov riaditeľky celoročná a systematická práca so žiackymi kolektívmi prvého až štvrtého ročníka základných škôl. „Počas tohto školského roka knižnicu pravidelne navštevovalo viac ako 70 tried z Nových Zámkov, pre ktoré pripravili knihovníčky viaceré podujatia z literatúry, zemepisu, dejepisu a náuky o spoločnosti. Obsahom týchto podujatí boli dramatizácie rozprávok, zážitkové čítanie, tvorba príbehov a kreatívne dielne,“ zhodnotila.

Bohatá zásoba kníh

Knižnica tento školský rok zorganizovala aj viacero besied, prednášok a workshopov na tému zdravého životného štýlu a duševného zdravia. Novinkou boli tento školský rok interaktívne prednášky a aktivity z mediálnej výchovy pre študentov stredných škôl. Zamerané boli na bezpečné používanie internetu, nástrahy sociálnych sietí, na odhaľovanie hoaxov a dezinformácií v médiách.

Knižnica Antona Bernoláka v Nových Zámkoch je regionálnou verejnou knižnicou a zároveň plní funkciu mestskej knižnice. Jej zriaďovateľom je Nitriansky samosprávny kraj. Po Bernolákovi, ktorý v Nových Zámkoch pôsobil 16 rokov, bola pomenovaná v roku 2000.

V knižničnom fonde sa v súčasnosti nachádza vyše 138-tisíc kníh a periodík. Knižnica má vyše 3 200 čitateľov, z toho viac ako 2-tisíc detí. Ročne vypožičia vyše 220-tisíc kníh a periodík. Do jej knižničného fondu ročne pribudne okolo 2 500 nových titulov.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM