Anton Hrachovský Futbal

Novozámčania sa pripravujú na jarnú časť ligy: Pohyby v kádri a ciele do sezóny

Futbalistov Nových Zámkov čaká takmer za mesiac štart do jarnej časti sezóny. O pohybe v kádri a cieľoch do druhej polovice sezóny nám porozprával prezident klubu Július Varga.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania sa pripravujú na jarnú časť ligy: Pohyby v kádri a ciele do sezóny
Foto: Anton Hrachovský

Futbalisti FKM Nové Zámky sa už pripravujú na jarnú čăsť sezóny 2018/2019. Jesennú polovicu súťaže zakončili v 3.lige – Západ na poslednom mieste ligového pelotónu. Cieľ do jari je pre vedenie klubu jasný. Je ním boj o udržanie 3. ligy v meste.

Príchod posíl

Tomu sa podriadili i zimné pohyby v kádri. Kým kabínu neopustil nik, do klubu prestúpili z iných klubov bývalý kapitán Róbert Ešek (na snímke vľavo), bratia Eduard a Patrik Horáčkovci, Martin Letko a Patrik Brath. Na hosťovanie prišli Tomáš Homola a Július Varga ml. Zo staršej gardy sa vrátil Roman Mančík, ktorý s mužstvom trénuje už niekoľko mesiacov.

„Nikto z hráčov, ktorí nám na začiatku sezóny pomohli za pár dní postaviť mužstvo, neprejavil záujem o odchod z klubu. To si veľmi ceníme, pretože bez ich pomoci by sme pred sezónou skončili v poslednej okresnej triede,“ s potešením povedal prezident klubu Július Varga.

Vedenie klubu však aj naďalej počíta s eventuálnym doplnením kádra staršími dorastencami.

Trénerská dvojica ostáva nezmenená. V dueloch budú Novozámčanov viesť Dávid Petráš a Norbert Čoknay.

„Kolektív spolupracovníkov je tu vynikajúci. Spolu s pomocou primátora mesta Otokara Kleina sme spravili veľký kus práce. Pred pol rokom by som neveril, že sa nám podarí takto výrazne doplniť káder a stabilizovať klub,“ dodal Július Varga.

Cieľom je záchrana

Posilnený tím chce sa chce zachrániť v súťaži. „Cieľom je vyvinutie maximálneho úsilia na udržanie treťoligového futbalu v Nových Zámkoch,“ odhodlane tvrdí Július Varga.

Záver prvého februárového týždňa trávil tím na sústredení v Radave. Po jeho skončení sa presunul do Šale, kde na umelej tráve absolvoval prípravný zápas s Imeľom (1:1).

Ešte predtým odohrali Novozámčania dva prípravné duely v Komárome na umelej tráve proti Chotínu (5:4) a Dvorom nad Žitavou (0:2).

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM