Správy

Nové Zámky na seniorov nezabudli: Pomôžu im s registráciou na očkovanie

Vedenie mesta sa rozhodlo podať pomocnú ruku seniorom. Nie každý ma k dispozícii internet, preto im pomôžu s registráciou na očkovanie.

Ilustračný obrázok k článku Nové Zámky na seniorov nezabudli: Pomôžu im s registráciou na očkovanie
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Vedenie mesta Nové Zámky sa rozhodlo pomôcť seniorom, osamelým seniorom a ľuďom v núdzi, ktorí nemajú prístup na internet. Pomôže im pri registrácii na očkovanie proti COVID-19.

Pomoc ponúkajú seniorom od 70 rokov (očkujú sa vakcínami od spoločnosti Pfizer/BionNTech a Moderna) a seniorom od 60 do 69 rokov (očkujú sa vakcínou od spoločnosti AstraZeneca).

„Ak sa neviete zaregistrovať, neváhajte a počas pracovných dní v čase od 8:00 h do 16:00 h zavolajte na telefónne číslo 0908/177 744. Za­mestnankyňa mestského úradu Vám rada pomôže. Môžete napísať aj e-mail na adresu: jana.krajci@novezamky.sk," informuje mesto Nové Zámky.

K registrácii si treba pripraviť tieto údaje: meno a priezvisko, rodné číslo, názov zdravotnej poisťovne, telefónne číslo (ak je možné, tak mobil), e-mailová adresa (ak máte k dispozícii) a adresu v tvare mesto, ulica a číslo domu. „Mesto Nové Zámky spracúva osobné údaje v súlade s platnými právnymi predpismi," upozorňuje radnica.

Vedenie mesta ozrejmuje dôvody, prečo sa rozhodlo pomôcť pri registrácii: „Cieľom samosprávy je pomôcť ochrániť našich starkých, odbremeniť nemocnice a v neposlednom rade urýchliť registráciu a očkovanie, aby sa čo najskôr mohli otvárať očkovania aj pre ďalšie vekové skupiny. Pomôžte nám a dajte vedieť starším ľuďom vo vašom okolí o tejto možnosti. Ďakujeme!"

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Viac informácií z Nových Zámkov a okolia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM