Anton Hrachovský Správy

Na námestí v Zámkoch otvorili klzisko: Po dvoch mesiacoch sa bude sťahovať inde

Klzisko s umelým ľadom je pre Zámčanov prístupné na Hlavnom námestí. Pozrite si fotogalériu z prvého večera jeho prevádzky.

Ilustračný obrázok k článku Na námestí v Zámkoch otvorili klzisko: Po dvoch mesiacoch sa bude sťahovať inde
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Dňa 1. decembra bolo o 16:00 slávnostne otvorené klzisko so syntetickým ľadom. Aj v Nových Zámkoch je tak možné korčuľovať sa na Hlavnom námestí.

Otváracia doba

Korčule si obul aj primátor mesta Otokar Klein a spolu s deťmi zakrúžil po ploche s rozmermi 20×10 metrov. Umelý podklad o hrúbke 15 mm je spracovávaný pod tlakom 80 ton, vďaka čomu má veľmi vysokú hustotu. Plocha by mala zvládnuť teploty od –40 do 70 stupňov Celzia, podľa počasia sa môže naťahovať a zmršťovať.

V decembri bude klzisko v prevádzke denne od 12:00 do 19:00, v určité dni až do 21:00. V čase od 14:30 do 15:00 bude prebiehať údržba plochy. Od 24. do 26. decembra bude klzisko uzavreté.

Podľa vedúceho montážnej skupiny je ideálnou situáciou, ak sa na umelej ploche vytvorí dodatočný tenký ľadový povlak, vtedy plocha kĺže viac. Tiež dodal, že ide o jeden z posledných nemeckých modelov.

Hľadá sa iné miesto v Nových Zámkoch

Na Hlavnom námestí by malo byť klziko umiestnené dva mesiace, do konca januára 2018. Následne sa rozoberie a pravdepodobne sa prenesie do inej lokality, ktorá ešte nie je známa. „V ďalšom období pôjde toto klzisko na iné miesto. To ešte nevieme, že či to bude v nejakej škole alebo na nejakom mestskom pozemku, aby ste ho mohli všetci využívať počas celého roka. A bola by to možno trochu aj sranda, stáť v letných mesiacoch na korčuliach,“ povedal Otokar Klein pri otváraní ľadovej plochy.

Skladanie klziska a atmosféru z jeho otvorenia si môžete pozrieť vo fotogalérii.

Otvorenie klziska na Hlavnom námestí v Nových Zámkoch
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM