Anton Hrachovský Samospráva

Novozámčania sa môžu radovať: V centre mesta už čoskoro pribudne klzisko

Po vzore viacerých slovenských a zahraničných miest budú mať Novozámčania možnosť korčuľovať sa priamo na Hlavnom námestí. Prečítajte si o tejto novinke viac.

Ilustračný obrázok k článku Novozámčania sa môžu radovať: V centre mesta už čoskoro pribudne klzisko
Zdroj: TASR

Nové klzisko s umelým ľadom bude umiestnené na Hlavnom námestí. Ohľadom zaobstarania syntetickej ľadovej plochy boli na výber dva varianty. Prvým bol prenájom takejto plochy, tým druhým, ktorý poslanci schválili, počítal so zakúpením klziska. Termín montáže je naplánovaný na 27.- 28.novembra 2017. Slávnostné otvorenia klziska sa uskutoční 1.decembra 2017 o 16:00.

Klzisko v centre Nových Zámkov

Mesto klzisko nakoniec zakúpilo. „Cenová ponuka na prenájom bola vo výške cca. 36-tisíc eur za dva mesiace. Mestské zastupiteľstvo preto schválilo nákup klziska. Je to syntetický ľad. Syntetické panely sú vyrobené v Nemecku, sú vyrábané z veľmi kvalitného polyethylénu s vysokou molekulárnou hustotou (VHMWPe), čo je dôkazom veľmi vysokej kvality,“ vysvetlil Ľudovít Lebó, riaditeľ organizácie Novovital, ktorá bude ľadovú plochu spravovať.

Lebó ďalej potvrdil, že syntetické panely môžu byť postavené na akúkoľvek rovnú plochu a môžu byť používané celoročne v každom z ročných období. Nové klzisko bude nenáročné na údržbu a bez akýchkoľvek energetických nárokov t.j. bez potreby chladenia. „Panely plochy z hľadiska kĺzavosti materiálu nevyžadujú žiadnu osobitnú starostlivosť nakoľko obsahujú vlastné lubrikanty, ktoré pri korčuľovaní vychádzajú na povrch a umožňujú tak ľahké kĺzanie po ľade. Plocha vyžaduje len čistenie a pravidelnú prevádzkovú údržbu,“ dodal riaditeľ Novovitalu s tým, že mesto dostane na umelý ľad záruku 12 rokov. Rozmery plochy by mali byť 20×10 metrov.

Plocha je určená tak na špecializované korčule určené na umelý ľad ako aj na klasické ľadové korčule. Syntetické klzisko budú môcť využívať rekreační hokejisti i korčuliari, krasokorčuliari ale aj deti pri verejnom korčuľovaní.

Prevádzková doba a symbolické vstupné

Cena klziska aj s príslušenstvom ako je požičovňa korčúl, stroje na údržbu plochy a brúsenie korčúľ či osvetlenie, vrátane montáže a dopravy je 88 152 eur s DPH. Pre školy bude prístupné denne od 10:00 a verejnosti od 12:00 do 19:00. Výnimkou bude čas, keď bude na námestí prebiehať program Vianočného mestečka. Vtedy bude klzisko dostupné až do 21:00.

Od 15:00 sa bude pri vstupe na plochu platiť symbolické vstupné vo výške 0,50 eur za hodinu. Zároveň sa bude dať prenajať aj na súkromné účely alebo na firemné akcie. Cena prenájmu bude 30 eur za hodinu.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM