Anton Hrachovský Samospráva

Most pri Štrande je uzavretý: Doprava cez mesto dostáva zabrať, VIDEO

Avizovaná uzávierka jedného z mostoch v Nových Zámkoch začala. Doprava je presmerovaná iným smerom, hlavný ťah mestom zaplnili ďalšie vozidlá.

Zdroj: Dnes24.sk

Most pri kúpalisku Štrand Emila Tatárika na ceste I/75 je od pondelka 15. júla 2019 uzavretý kvôli rekonštrukcii. Podľa prednostu Okresného úradu v Nitre Karola Borika by mali byť rekonštrukčné práce ukončené a most uvedený do prevádzky do dvoch mesiacov, magistrát Nových Zámkov uvádza ako termín 27. december 2019.

Nepriechodný hlavný ťah

Doprava sa tak presmerovala do centra mesta, pričom v dopravnej špičke ráno a poobede sa stáva kritickou hlavne na ťahu od Komárňanskej cesty, cez ulice Kapisztóryho a SNP. Odklonená, nákladná i osobná, doprava sa stretáva pri kruhovom objazde pri Kauflande. Na niektoré úseky si na ťahu od Komárna a Dvorov nad Žitavou, resp. od Nitry a Bratislavy treba podľa šoférov vyhradiť aj 40 minút.

Rekonštrukcia mosta má spočívať najmä v kompletnej výmene krytu vozovky, izolácie, odvodnenia, opravy ríms, zábradlia a mostných záverov. Zosilní sa aj horná a spodná stavba mosta.

Prevádzka kúpaliska Štrand by ohrozená byť nemala. „Chod Kúpaliska rekonštrukcia nijako neovplyvní. Zhotoviteľ bude podľa dohody s prevádzkovateľom kúpaliska súčinný a umožní prístup k bočnému vchodu na kúpalisko, ktorý je situovaný v tesnej blízkosti mosta,“ povedal Karol Borik.

Obchádzkové trasy

Mesto Nové Zámky vopred informovalo aj o obchádzkových trasách počas rekonštrukcie mosta. Obchádzková trasa vedie samostatne pre nákladnú dopravu nad 7,5 t a pre ostatné druhy dopravy.

Nákladná automobilová doprava nad 7,5 t je odklonená na kruhovej križovatke v Dvoroch nad Žitavou v smere na Bajč a po ceste I. triedy I/64 pokračuje v smere do Nových Zámkov, k okružnej križovatke pri bývalom Elektrosvite.

Obchádzková trasa pre všetky ostatné vozidlá vedie po ceste I/75. Pred uzavretým mostom sa odkláňa na cestu III. triedy č. 1503 (Dvorská cesta) a okružnú križovatku pri bývalom Elektrosvite.

Na videu a v galérii: Nákladná i osobná doprava sú odklonené na okružnú križovatku pri pri Kauflande. Už tak kritický ťah cez SNP a Kapisztóryho dostáva zabrať.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Doprava v Nových Zámkoch po uzavretí mosta pri Štrande (Kapisztóryho - SNP)
5
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM