Anton Hrachovský Kultúra

Kino Mier finišuje s rekonštrukciou: Návštevníkov má privítať do konca mesiaca

Po letnej rekonštrukcii kina Mier v Nových Zámkoch by sa v ňom malo začať premietať do konca mesiaca. V jeho priestoroch bude fungovať aj kaviareň.

Ilustračný obrázok k článku Kino Mier finišuje s rekonštrukciou: Návštevníkov má privítať do konca mesiaca
Foto: Anton Hrachovský

Novozámocké kino Mier a jeho okolie prechádza od začiatku letných prázdnin rekonštrukciou. Pôvodne mali opravy trvať dva mesiace, ich dôvodom bol havarijný stav niektorých vnútorných priestorov. Kino bude podľa radnice pre návštevníkov opäť dostupné najneskôr koncom septembra 2018.

Otvorenie do konca septembra

„Na základe zmluvy je termín ukončenia diela stanovený na 30. september 2018, avšak robíme všetko pre to, aby kino privítalo návštevníkov vo vynovených priestoroch aj skôr,“ povedala hovorkyňa mesta Petronela Bernáth. Už na prvý pohľad bude najvýraznejšou zmenou úprava plôch okolo kina.

Okrem spevnených plôch okolo budovy kina prechádza zmenami aj jej interiér. V časti vstupnej haly prebieha výmena kúrenia a inštalácia nového chladenia a tiež rekonštrukcia osvetlenia vnútorných priestorov a zásuvkových obvodov. Namiesto starých plechových podhľadov pribudnú sadrokartónové. Interiér bude mať tiež novú maľovku. „Taktiež prebehla úprava verejného osvetlenia Kina Mier v celkovej sume 15 542,89 eura,“ dodala hovorkyňa mesta.

V priestoroch kina bude prevádzkovaná i kaviareň. Plánované investície, ktoré zahŕňajú rekonštrukciu interiéru a priľahlých spevnených plôch sú podľa Zmlúv o dielo vo výške 319 885,48 eura. Rekonštrukcia interiéru a priľahlých spevnených plôch pri Kine Mier nespadá pod pôvodné zateplenie obvodového plášťa budovy.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM