Anton Hrachovský Samospráva

Investícia do športu v Zámkoch: Jedna zo škôl môže rátať s novou bežeckou dráhou

V areáli jednej z novozámockých škôl prebieha obnova bežeckej dráhy. Starú škváru nahradí nový materiál.

Ilustračný obrázok k článku Investícia do športu v Zámkoch: Jedna zo škôl môže rátať s novou bežeckou dráhou
7
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Športoviská v Nových Zámkoch dlhodobo trpia investičnou podvýživou. Dobrou správou je, že onedlho by mala byť ukončená čiastočná prerábka v športovej hale Milénium. Otázna je budúcnosť ďalších dvoch športovísk – Futbalového štadióna Ladislava Gancznera a tenisových kurtov na Čerešňovej ulici.

Nová dráha pre školákov v Zámkoch

Nedávno začala tiež rekonštrukcia školskej bežeckej dráhy. Tá prebieha v areáli jednej z miestnych škôl a týka sa revitalizácie bežeckej dráhy. Na lepšie podmienky pre šport sa môžu tešiť žiaci Základnej školy G. Czuczora.

Bežecká dráha so škvárovým povrchom bola vybudovaná v parku Základnej školy Gergelya Czuczora v osemdesiatych rokoch 20. storočia.

„Táto bežecká dráha však nespĺňa dnešné kritériá, žiakov našej školy tu už roky nenechávame behať, nakoľko škvara je veľmi prašná a vdýchnutie stúpajúceho prachu je nezdravé. Na žiadosť rodičov a žiakov počas leta bežecká dráha dostane nové obrubníky a škvaru nahradí povrch z recyklovanej gumy, ktorá spĺňa všetky príslušné normy EÚ,” povedal zástupca riaditeľa školy Zoltán Péter pre web mesta a dodal, že revitalizáciu financuje samospráva, združenie rodičov a Občianske združenie Deťom XXI. storočia. Stromy a kríky v parku školy podľa Pétera vyrúbané nebudú.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

V areáli ZŠ G. Czuczora dostane bežecká dráha nový povrch
7
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM