Správy

Herne a kasína budú ĎALEJ od škôl: V ktorých budovách v Nových Zámkoch ich ZAKÁŽU?

Mesto pripravilo nariadenia, ktoré obmedzujú fungovanie kasín a herní. Čo všetko sa zmení?

Ilustračný obrázok k článku Herne a kasína budú ĎALEJ od škôl: V ktorých budovách v Nových Zámkoch ich ZAKÁŽU?
Zdroj: pixabay.com / CC0 1.0

Mesto Nové Zámky chce novými všeobecne záväznými nariadeniami (VZN) upraviť fungovanie kasín a herní na svojom území. O VZN rokovali mestskí poslanci na svojom aprílovom rokovaní.

Podmienky pre herne

Mestské zastupiteľstvo odsúhlasilo znenie nariadenia o umiestňovaní herní v Nových Zámkoch. Vo VZN sa zakazuje na celom území mesta umiestniť herne vo vzdialenosti menej ako 500 metrov od škôl, školských zariadení, pracovísk na liečbu nelátkových závislostí i zariadení sociálnych služieb či pri ubytovniach mládeže.

Ďalšie zákazy

„Mesto Nové Zámky zakazuje na celom svojom území umiestnenie herne vo vzdialenosti menej ako 200 metrov od inej herne,“ konštatuje sa tiež vo VZN.

Mestský úrad pripravil na rokovanie zastupiteľstva aj VZN, ktoré určuje, v ktorých budovách je zakázané herne umiestniť. Z 21 prítomných poslancov zaň hlasovalo 11.

V nariadení mesto zakazuje herne v hoteloch, moteloch a penziónoch. Nemôžu byť umiestnené ani v bytových domoch či v budovách, ktoré slúžia na obchod, služby, kultúru a verejnú zábavu. VZN zároveň zakazuje umiestnenie kasín v hoteloch, moteloch a penziónoch.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM