Správy

Opäť budeme chodiť Do práce na bicykli: ZAREGISTROVALI sa už aj Nové Zámky

Už onedlho odštartuje jubilejný ročník celonárodnej kampane. Aj tentoraz budú jej súčasťou aj Nové Zámky.

Ilustračný obrázok k článku Opäť budeme chodiť Do práce na bicykli: ZAREGISTROVALI sa už aj Nové Zámky
Zdroj: Pixabay

Ministerstvo dopravy spolu s Občianskou cykloiniciatívou Banská Bystrica vyhlásilo jubilejný 10. ročník národnej kampane Do práce na bicykli.

Tvoja cesta, tvoja voľba

„Hlavným poslaním je prezentovať záujem širokej verejnosti používať bicykel ako štandardný dopravný prostriedok na dennú cestu do práce. Ústredný motív tohtoročnej kampane Tvoja cesta, tvoja voľba zdôrazňuje, že rozhodnutie o voľbe udržateľných foriem dopravy, šetrných k okoliu, zdraviu aj peňaženke závisí hlavne od obyvateľov – až následne od podmienok, ktoré vytvára samospráva,“ informuje mesto Nové Zámky.

Vlani sa do kampane zapojilo vyše 13 500 ľudí.

Prečítajte si tiež

Registrácia tímov sa začala 1. apríla a potrvá do 7. júna. Na celoštátnej úrovni vyhodnotia najlepšie samosprávy, firmy aj kolektívy. Princíp kampane je jednoduchý. Stačí počas júna dochádzať do práce na bicykli.

Zapojili sa aj Nové Zámky

„Samotná súťaž sa uskutoční od 1. do 30. júna. Bezplatná registrácia dvoj až štvorčlenných tímov, ktoré sa môžu vytvárať podľa vlastného uváženia účastníkov, je možná na webe www.dopracenabicykli.eu. Súťaže sa môžu zúčastniť aj zamestnanci, ktorí pracujú z domu na tzv. home office,“ dodáva radnica.

Mestá a obce môžu aj takouto formou získať údaje o pohybe cyklistov. Podľa nich môžu neskôr žiadať o finančné prostriedky na podporu rozvoja bezpečnej cyklistickej infraštruktúry.

„Mesto Nové Zámky sa už do desiateho ročníka národnej kampane zaregistrovalo,“ prezradil magistrát.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM