Anton Hrachovský Šport

Futsalové hodnotenie sezóny: Cieľ je splnený, pozitívom prístup mladých hráčov

Novozaložený klub MŠK Futsal Nové Zámky si vybojoval postup do najvyššej futsalovej súťaže. Aké je hodnotenie prvej sezóny klubu po reštarte tohto športu v meste?

Ilustračný obrázok k článku Futsalové hodnotenie sezóny: Cieľ je splnený, pozitívom prístup mladých hráčov
5
Galéria
Zdroj: MŠK Nové Zámky

Od aktuálneho súťažného ročníka začal novozámocký futsal od nuly. Po desiatich rokoch v extralige sa už v podobe novovzniknutého klubu MŠK Nové Zámky predstavil v 2. SLF Open lige, čo je druhá najvyššia súťaž na Slovensku. Cieľom bola prestavba kádra a návrat medzi klubovú elitu.

Cieľ sa splniť podarilo, napriek tomu, že Zámky druhú ligu nevyhrali. „Vedeli sme, že postup do baráže máme istý. Rozhodujúcou bola základná časť súťaže. Aj keď možno nespravodlivo, ale pre nás to bol určite viac ako výhodný model. Myslím, že sme ukazovali kvalitu počas celej sezóny, i keď v závere sme prišli o niekoľko kľúčových hráčov,“ začal s hodnotením Roland Blaškovič, člen kádra. Medzi zranenými sa ocitli Marcel Gašparík, Eduard Horáček a Tomáš Oršolík. V poslednom zápase tímu chýbal kvôli futbalovým povinnostiam v Rakúsku aj najlepší strelec Patrik Vašek.

Veľkým plusom je prístup mladých

„Najväčším pozitívom je pre mňa záujem mladých hráčov od 16 do 20 rokov, ktorí doslova zaplnili palubovku na tréningoch. Výsledkom bol ich obrovský progres. Podali solídny výkon v priateľskom zápase s extraligovým A-mužstvom Levíc, kde prehrali 1:6. Dokázali hrať vyrovnanú futsalovú partiu s futbalovým A-mužstvom FKM. Verím, že tieto benefity, ktoré sme našim mladým chlapcom ponúkli v zimnom období, im prinesú ďalšie dobré výsledky a ocenia ich aj ich tréneri a funkcionári vo futbalových kluboch,“ opísal pozitívne stránky sezóny Roland Blaškovič.

„Reštart nášho staronového mužstva, ktoré sme zakladali pred pätnástimi rokmi v roku 2004, sa nám podaril viac ako úspešne. Aj keď treba povedať, že nás čaká ešte veľa práce,“ tvrdí Roland Blaškovič.

Otázka účasti vo Varta lige, čo je najvyššia súťaž na Slovensku, je zatiaľ otvorená. „S istotou viem povedať, že ak bude naďalej taký záujem ako bol doteraz zo strany mladých futbalistov o futsal tak extraligovú juniorskú súťaž 2019/2020 majú Nové Zámky istú,“ vysvetlil Roland Blaškovič.

„V minulosti by som bez váhania oslavoval postup do extraligy. No po získaných skúsenostiach viem, čo všetko extraliga prináša. Napriek tomu, že máme istú miestenku v najvyššej súťaži, na otázku či ju prijmeme v tejto chvíli nedokážem odpovedať,“ dodáva Blaškovič s tým, že klub má čas na rozhodnutie do 30. júna. Pri rozhodovaní pôjde nielen o peniaze, ale aj o hľadanie kompromisov.

Priveľa legionárov v lige

Jedným z problémov, ktoré na najvyššiu slovenskú súťaž doliehajú, vidí člen novozámockého klubu vo veľkom množstve legionárov.

„Futsalová extraliga, tak ako to vidíme vo viacerých futbalových kluboch, prechádza za posledné roky obrovskou zmenou. Nazval by som ju "polo-brazílska“ liga veď v tabuľke strelcov je z 12 hráčov až 10 Brazílčanov. Považujem to za chybu funkcionárov, ktorí kvôli túžbe po krátkodobom úspechu míňajú peniaze radšej na cudzích hráčov. Nevylučujem však, že sa niekedy možno na našej palubovke objaví aj takýto hráč. Našou hlavnou prioritou však bude motivácia domácich futbalistov, ktorí budú športovať srdcom," dodal Roland Blaškovič.

„Veľkú zásluhu na reštarte mužstva a moje poďakovanie patrí Tiborovi Gedajovi, Františkovi Molnárovi, Adamovi Bombicovi, Richardovi Bízikovi, Romanovi Kamenickému, Danielovi Hajkovi, Petrovi Gancznerovi, Romanovi Gulišovi, Jozefovi Šarinovi, Jánovi Szkokanovi, Michaeli Melichárekovej, Dávidovi Horváthovi a všetkým hráčom, organizátorom a sponzorom, ktorí stoja pri nás a pomáhajú nám,“ cení si prácu širšieho tímu okolo klubu Blaškovič.

Sledujte nás aj na Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z Nových Zámkov a okolia.

Foto: ilustračné

Novozámocký futsal sa dočkal reštartu
5
Galéria
Zdroj: MŠK Nové Zámky
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM