Anton Hrachovský Kultúra

Dunaj prináša letnú parádu, vodu si užijú aj v Štúrove: Pozrite na PROGRAM

Majestátny Dunaj prinesie v najbližších týždňoch množstvo príležitostí, ako si užiť teplo a vodu. Bez zážitkov neodídu ani Štúrovčania. Pozrite si program podujatia.

Ilustračný obrázok k článku Dunaj prináša letnú parádu, vodu si užijú aj v Štúrove: Pozrite na PROGRAM
Zdroj: Slnovrat na Dunaji

Už po tretí raz spojí Dunaj ľudí žijúcich poblíž tohto veľtoku, od Bratislavy až po Štúrovo. Slnovrat na Dunaji sa odohrá od 1. do 30. júna, pričom ponúkne množstvo spôsobov, ako zrelaxovať a popritom spoznať Dunaj.

Na Dunaji už tretíkrát

Leto sa nezadržateľne blíži a s ním aj letný slnovrat, ktorý je tradične spájaný s oslavou dlhých dní, teplého počasia a času. Takého, ktorý sa dá príjemne tráviť vonku. Podujatia sa budú odohrávať pri dunajských ramenách. Dunaj ponúka množstvo spôsobov vyžitia. Slnovrat štartuje v piatok 1. júna a v priebehu mesiaca pripravili organizátori takmer 40 akcií.

Program sa bude ťahať pozdĺž celej dĺžky Dunaja, od Bratislavy až po Štúrovo. V rámci neho je pre relaxuchtivých návštevníkov nachystaných množstvo zaujímavých príležitostí ako stráviť čas. V Bratislave sa napríklad odohrá už 58. ročník Behu okolo Slovnaftu a bude možné si zaplávať popod všetky bratislavské mosty. V obci Vojka si ľudia môžu užiť splav, v Zálesí sa zase uskutoční odomykanie Malého Dunaja.

Obyvatelia Komárna si užijú 60. ročník Veľkej ceny Komárna v rýchlostnej kanoistike. Záverečným podujatím bude 30. júna a 1. júla Securiton Cup žiakov vo vodnom slalome a šprinte.

Slnovrat v Štúrove

Štúrovčania si Slnovrat vychutnajú počas štyroch dní. Už v nedeľu 3. júna sa v lodenici zídu mladí, aby oslávili Deň detí. Vyskúšať si budú môcť napríklad jazdu na kajaku. O necelý týždeň sa mesto stane dejiskom festivalu Aquaphone a v závere júna prebehne na slovenskej i maďarskej strane rieky oslava Dunaja.

  • 3. júna 2018 o 10:00, Deň otvorených dverí lodenice TJ Dunaj Štúrovo (hry, súťaže, preteky, kajakovanie, občerstvenie)
  • 9. júna 2018 o 12:00, XIII. Aquaphone Projekt, nábrežie
  • 29.- 30. júna 2018 o 8:00, nábrežia v Štúrove a Ostrihome (oslava Dunaja – rieky, ktorá spája kultúry a národy)

Okrem Štúrova bude Slnovrat prebiehať samozrejme aj v Bratislave, Komárne a ďalších slovenských pohraničných obciach. Kompletný program Slnovratu na Dunaji nájdete na webe podujatia.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM