Anton Hrachovský Správy

Dôležité INFO pre pacientov jednej z ambulancií: Použiť musia špeciálny vstup

Mimoriadna situácia si vyžiadala zmenu. Pacienti sa do ambulancie dostanú novým spôsobom. Špeciálny postup vyžaduje aj predpísanie zdravotníckych pomôckok.

Ilustračný obrázok k článku Dôležité INFO pre pacientov jednej z ambulancií: Použiť musia špeciálny vstup
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský

Opatrenia prijaté na zabránenie šírenia sa nákazy novým koronavírusom zasahujú aj do života ťažko chorých pacientov. Týka sa to aj onkologických pacientov, ktorí sa liečia v Nových Zámkoch. Tí sa od 30. marca dostanú do ambulancie novým spôsobom. Nemocnica je navyše uzavretá pre návštevy a pri vstupe platia prísne bezpečnostné kontroly.

Onkologickí pacienti

Tí, čo prídu pešo, budú nasmerovaní ku schodisku vedľa urgentného príjmu a južnou stranou monobloku sa evakuačnými výťahmi dostanú až na oddelenie. Trasa bude vyznačená.

Podobné to bude aj pre motorizovaných pacientov. Ak prídu do nemocnice autom, do areálu môžu vstúpiť cez hlavný vchod (vedľa červeného stanu), kde ich pracovníci vlastnej ochrany nasmerujú až k južnej strane budovy, odkiaľ sa evakuačnými výťahmi dostanú na oddelenie.

Zdravotnícke pomôcky

Klinika fyziatrie, balneológie a liečebnej rehabilitácie (FBLR) bola reprofilizovaná, aj s ambulantnou časťou.

„Pokiaľ potrebujete predpísať zdravotnícku pomôcku môžete svoju požiadavku poslať na email slavomir.toth@nspnz.sk, do prílohy musíte priložiť prepúšťaciu správu alebo nález zo špecializovanej ambulancie, ktorá odporúča predpísanie zdravotníckej pomôcky,“ informuje nemocnica s tým, že lekár FBLR žiadosť zhodností a následne poštou odošle poukaz do príslušnej zdravotnej poisťovne.

Foto: ilustračné

V novozámockej nemocnici prebiehajú vstupné kontroly
14
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM