Anton Hrachovský Správy

Pre obyvateľov šije rúška aj radnica: Prosí ich však o pomoc

Ochranné rúška rozdáva mesto predovšetkým seniorom. Pre ďalšiu výrobu však potrebuje aj pomoc verejnosti.

Ilustračný obrázok k článku Pre obyvateľov šije rúška aj radnica: Prosí ich však o pomoc
44
Galéria
Zdroj: TASR

Nosiť ochranné rúško na tvári, resp. jeho adekvátnu náhradu, je v súčasnej situácii povinné, vždy keď opustíte bydlisko. Na Slovensku je ich stále nedostatok a tak k ich distribúcii medzi obyvateľov pristúpili aj samosprávy. Postupuje tak aj radnica v Nových Zámkoch.

Rúška šijú zamestnanci radnice, dobrovoľníci, športovci i poslanci. Starším ľuďom nad 65 rokov a marginalizovaným skupinám ich radnica doručuje priamo do domácnosti.

Treba materiál na šitie

Materiál na šitie sa však mestu postupne míňa. Aj preto adresoval vo svojom príhovore primátor Otokar Klein obyvateľom výzvu.

„Ak nám môžete venovať vhodné bavlnené látky, ktoré viete najprv vyprať a vyžehliť, kontaktujte prosím mestský úrad. Prídeme si po ne a budeme vyrábať rúška aj ďalej,“ vyhlásil primátor.

„Požiadavky na rúška budú v závislosti od kapacitných možností dodané ešte v daný deň,“ informovala radnica už pred pár dňami.

V prípade, že chcete požiadať o rúško alebo darovať látku na šitie, treba kontaktovať radnicu telefonicky na číslach 035/6921 760, 035/6921 731 alebo mailom na adrese info@novezamky.sk.

Dobrovoľníci pomohli aj nemocnici

Ochranné rúška dostal od dobrovoľníkov aj personál novozámockej nemocnice. Po zverejnení prosby jednej zo zdravotných sestier sa spustila doslova lavína pomoci, ľudia personálu rúška daroval ešte v deň vyhlásenia výzvy.

Foto: ilustračné

Ulice Nových Zámkov sú takmer úplne vyprázdnené
44
Galéria
Foto: Anton Hrachovský
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM