Anton Hrachovský Správy

Celoslovenská súťaž pre záchranárov: Tí najlepší sa zídu v centre Nových Zámkov

Ovládať prvú pomoc nikdy nie je na škodu. V Nových Zámkoch sa odohrá súťaž, ktorá preverí schopnosti záchranárov a každoročne ju organizuje Slovenský Červený kríž.

Ilustračný obrázok k článku Celoslovenská súťaž pre záchranárov: Tí najlepší sa zídu v centre Nových Zámkov
Zdroj: SČK Žiar nad Hronom

Od 23. do 25. júna 2017 sa to bude na Hlavnom námestí a jeho okolí v Nových Zámkoch hemžiť záchranármi a zranenými. Poranenia, ktoré bude treba ošetriť budú síce len nasimulované, aj tak sa však o zranených bude treba príkladne postarať. Práve to bude úlohou vyškolených dobrovoľných záchranárov Slovenského Cerveného kríža, ktorí si na celoslovenskej sútaži v poskytovaní laickej prvej pomoci zmerajú svoje sily a zručnosť.

Súťaž na pamiatku záchranára

Svoje schopnosti budú môcť záchranárske družstvá predviesť na celoslovenskej súťaži v poskytovaní prvej pomoci – Memoriáli MUDr. Vladimíra Harineka. Cieľom akcie je vštepiť mladým najmä praktické vedomostí o poskytnutí prvej pomoci.

Celoslovenská sútaž v poskytovaní prvej pomoci nesie meno lekára – záchranára, ktorý zahynul v troskách lietadla leteckej záchrannej služby. Celý svoj mladý život venoval záchrane životov druhých. Presadzoval poskytovanie úcinnej laickej prvej pomoci pri nešťastiach, úrazoch a náhlych vážnych ochoreniach. Prostredníctvom spolupráce so Slovenským Červeným krížom (SČK) pomáhal rozširovat rady laikov schopných poskytnúť prvú pomoc. Tento rok si SČK uctí jeho pamiatku už 25. ročníkom tohto memoriálu.

Program pretekov v Nových Zámkoch

Piatok 23. júna 2017 od 15:00 do 18:00

  • ukážky prvej pomoci
  • meranie vitálnych funkcií
  • maľovanie na tvár
  • atrakcie pre deti

Piatok 23. júna 2017 od 18:30 do 19:30

  • slávnostné zahájenie súťaže v Dome kultúry

Sobota 24. júna 2017 od 8:00 do 16:30

  • súťaž na jednotlivých stanovištiach v širšom centre mesta

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM