Anton Hrachovský Samospráva

Aj cesta na Sihoti by sa mohla dočkať opravy: Najskôr však v roku 2019

Na opravu cesty na Sihoti v Nových Zámkoch si ešte nejaký ten mesiac počkáme. Do kalendára plánovaných opráv sa zmestí až v roku 2019.

Ilustračný obrázok k článku Aj cesta na Sihoti by sa mohla dočkať opravy: Najskôr však v roku 2019
Foto: Anton Hrachovský

Ešte počas februárového mestského zastupiteľstva (28. 2. 2018) interpeloval novozámocký poslanec Norbert Kádek primátora mesta ohľadom opravy časti cesty na Sihoti.

Oprava najskôr o rok

Kádek sa ešte vo februári ozval s tým, že ho oslovili občania hlavne z Tyršovej ulice, ale aj športovci, ktorí využívajú cykloturistiku na území mesta.

Podľa nich by bolo vhodné zrekonštruovať a spevniť cestu pri štadióne na Sihoti smerom k násypu, kde cyklotrasa pokračuje vedľa autoškoly. „Pretože je to tam dosť v nevhodnom stave a keď prší, tak je tam mokro. Myslím si, že by bolo vhodné tento úsek tak zrekonštruovať, aby to bolo spojené s tou časťou cesty, čo končí vlastne na štadióne na Sihoti,“ vyslovil sa vtedy Kádek.

Mesto sa ku Kádekovej požiadavke vyjadrilo po necelých dvoch mesiacoch. „Keďže rozpočet mesta na rok 2018 na investičné akcie bol schválený mestským zastupiteľstvom, nie je možné uvedenú požiadavku riešiť v tomto roku. V návrhu rozpočtu na rok 2019 bude tento úsek zaradený do zoznamu investičných akcií,“ znie vyjadrenie primátora mesta Otokara Kleina.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM