Krimi

Zdravotníčky sú VINNÉ za smrť malého Sebastiána: Rodičia si na jeho počesť zmenili priezvisko

Krajský súd v Nitre zamietol odvolanie dvoch lekárok a dvoch zdravotných sestier v kauze "Sebinko".

Ilustračný obrázok k článku Zdravotníčky sú VINNÉ za smrť malého Sebastiána: Rodičia si na jeho počesť zmenili priezvisko
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Pre TASR to potvrdila hovorkyňa súdu Lena Kiradžiev, upozornil na to denník SME. Prípad sa stal ešte v roku 2017, kedy trojročný chlapec zomrel v nitrianskej nemocnici na opuch mozgu. Pred vyše siedmimi rokmi chlapčeka hospitalizovali v nemocnici s podozrením na cukrovku. Neskoro si však všimli, že sa mu zhoršil stav. Prestal dýchať, zastavilo sa mu srdce a následne zomrel.

Okresný súd vlani zdravotníčky uznal vinnými a odsúdil ich na podmienečný trest odňatia slobody v trvaní dva roky s trojročnou skúšobnou lehotou. Všetky majú zároveň päťročný zákaz vykonávať svoje povolanie.

„Krajský súd odvolania obžalovaných zamietol ako nedôvodné. Rozsudok súdu prvého stupňa je právoplatný v spojení s rozhodnutím odvolacieho súdu,“ doplnila Kiradžiev.

Zástupca poškodených poukázal nato, že spis je plný medicínskych výrazov a údajov, no Sebinka nezabilo raritné, prekvapivé ochorenie ani vírus, ale absencia záujmu o pacienta. Hovoril o porušení pracovných povinností zo strany personálu.

Zronení rodičia si na jeho počesť nechali oficiálne zmeniť priezviská na Sebinko a Sebinková, informuje TV JOJ.

Ilustračné foto

Zdroj: Dnes24/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM