Rastislav Búgel Krimi

DRAMATICKÁ záchrana dievčatka z rozpáleného auta: Dvere sa ZABLOKOVALI! Problém mali aj policajti

Nitrianska mestská polícia má za sebou dramatický zásah, počas ktorého zachránila malé dievčatko.

Ilustračný obrázok k článku DRAMATICKÁ záchrana dievčatka z rozpáleného auta: Dvere sa ZABLOKOVALI! Problém mali aj policajti
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nitra

Približne hodinu popoludní panovalo v Nitre mimoriadne horúce počasie. Hliadku na Cintorínskej ulici zastavila rozrušená žena. Povedala im, že sa jej nepochopiteľne zablokovali všetky dvere na jej aute, pričom kľúče si tesne predtým aj s nákupom a kabelkou položila na predné spolujazdcove sedadlo a teraz sa nevie dostať dnu.

Dvere sa zablokovali

„Situáciu dramatizovala skutočnosť, že do auta do detskej sedačky predtým uložila svoje dvojročné dievčatko, ktoré je tam teraz doslova uväznené. Situáciu zhoršovala aj informácia, že auto na slnku stálo niečo vyše hodiny, čiže bolo veľmi rozhorúčené,“ opisuje MsP v Nitre. Slnko „pražilo“ a matke sa dvere nedarilo otvoriť.

„Matka emotívne uviedla, že hneď po uložení vecí na sedačku chcela naplno pustiť v aute klimatizáciu, vozidlo vyvetrať a vychladiť, ale nestihla to, keďže sa dvere elektronicky zablokovali,“ dodáva polícia.

Keďže situácia bola vážna, jeden z mestských policajtov rozbil okno v zadnej časti auta nad batožinovým priestorom.

Pokúsil sa otvoriť dvere zvnútra, no kľučky vôbec nereagovali.

V aute bolo extrémne teplo

„Preto sa cez rozbité okienko na vozidle preplazila dnu mestská policajtka, zistila, že v aute bolo neznesiteľne horúco, kľučky opätovne nereagovali na jej snahu, musela preto preliezť z batožinového priestoru cez zadné sedačky. Počas tohto pokusu sa neustále prihovárala malému vystresovanému dievčatku, ktoré bolo celé horúce, mokré a plakalo. Nezdržovala sa pri ňom príliš, pretože priorita bolo dostať dieťa čo najskôr von z rozhorúčeného vozidla,“ pokračuje v opise mestská polícia.

Preliezla cez okno

Policajtke sa podarilo dostať na predné sedačky, zobrala kľúč a konečne sa jej podarilo otvoriť dvere.

Mamička hneď vybrala prehriate, mokré a od plaču vyčerpané dievčatko. Keďže vonku bolo na slnku veľmi teplo, mestskí policajti matke ponúkli, že sa môžu schladiť, oddýchnuť si a napiť tekutín v blízkom útvare mestskej polície, zároveň tam v kľude a v klimatizovanej miestnosti môžu spísať krátke vyjadrenie k udalosti. 29-ročná mamička z Ivanky pri Nitre ponuku prijala.

„Na útvare sa malé dievčatko s mestskou policajtkou, ktorá ju zachránila, skamarátilo a ruka v ruke sa už schladené, hydratované a upokojené s ňou zvedavo prechádzalo po budove a pozeralo sa, čo všetko tam ujovia a tety policajti majú. Na záver malá dostala na rozlúčku a na pamiatku niekoľko reflexných predmetov. Matka, ktorá sa nakoniec upokojila, opakovane veľmi ďakovala mestským policajtom za ich rýchlu pomoc,“ dodáva MsP v Nitre.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

Polícia zachránila dieťa z rozpáleného auta
3
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Nitra
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM