Správy

Športové kluby môžu získať PENIAZE: Nitra im aj tento rok poskytne dotácie

Mesto Nitra otvára dotácie na podporu športových klubov a podujatí. Záujemcovia by nemali premeškať hraničný termín.

Ilustračný obrázok k článku Športové kluby môžu získať PENIAZE: Nitra im aj tento rok poskytne dotácie
Zdroj: Rastislav Búgel

„V minulom roku sme na šport prerozdelili 650-tisíc eur. Komisia pre šport podporila 59 projektov,“ informuje mesto Nitra.

Podpora troch oblastí

Aktuálne radnica na tento rok zverejnila výzvy v troch športových oblastiach. Ide o podporu športových podujatí, podporu strategických športových klubov a podporu ostatných športových klubov.

Záujemcovia by nemali zmeškať termín prijímania žiadostí. Ten bol stanovený na 24. februára. Žiadosti môžu podávať elektronicky po kliknutí na TENTO odkaz.

„O pridelení dotácie rozhodne Mestské zastupiteľstvo v Nitre na návrh Komisie Mestského zastupiteľstva v Nitre pre šport,“ dodáva mesto Nitra.

Prečítajte si tiež

Čo sa hodnotí?

Jednotlivým klubom sa prideľujú body hodnotenia na základe niekoľkých kritérií. Pri strategických športoch sa hodnotí napríklad počet aktívnych športovcov registrovaných v mládežníckych kategóriách, priemerná návštevnosť zápasu / podujatia vzhľadom na počet obyvateľov, alebo koeficient, ktorý je pridelený jednotlivým športom.

Najvyšší koeficient (5) tak má v Nitre hokej a futbal.

Basketbal, volejbal a atletika má koeficient 4, box, karate, zápasenie, hokejbal a tenis 3. Florbal, cyklistika, plávanie, gymnastika, tanečný šport a krasokorčuľovanie dostali koeficient 2 a s najnižším koeficientom je napríklad stolný tenis, korfbal, športová streľba, hádzaná, kolky, futsal, šípky a iné.

Sleduje sa aj počet odchovancov, či finančná náročnosť športu a umiestnenie na súťažiach.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM