Rôzne

Slnečné počasie a bohatý program: Včelárske slávnosti dopadli na výbornú, FOTO

Organizátori včelárskych slávností netaja spokojnosť. Podujatie spolu s príjemným jarným počasím prilákalo do priestorov Slovenského poľnohospodárskeho múzea množstvo návštevníkov.

Ilustračný obrázok k článku Slnečné počasie a bohatý program: Včelárske slávnosti dopadli na výbornú, FOTO
33
Galéria

Slovenské poľnohospodárske múzeum (SPM) pripravilo na sobotu (22. apríla) zaujímavé podujatie. Verejnosti predstavilo svet včiel a včelárstva.

Zožali úspech

Včelárske slávnosti v SPM prebiehali od 9.00 do 18.00 hodiny a prilákali stovky návštevníkov.

„Ani vo sne sme si nedovolili dúfať v takú návštevnosť a počasie. Mesiace príprav, ktoré sa vystupňovali v piatok a sobotu ráno sa nám všetkým vrátili tisícnásobne. Takže vám patrí jedno veľké Ďakujeme,“ napísalo po akcii Slovenské poľnohospodárske múzeum.

Program pre všetkých

Na návštevníkov čakali napríklad ochutnávky medu a medoviny, Nechýbali ani prednášky o včelách a včelárstve. Najmenších zase potešili tvorivé dielne.

Núdza nebola ani o výrobky remeselníkov, ktorí na mieste rozložili svoje predajné stánky. Záujemcovia si mohli pozrieť skanzen a obľube sa tešila aj jazda vlakom nitrianskej poľnej železnice či detským elektrickým vláčikom

Cieľom podujatia bola zbierka na opravu jedinečného včelína. Návštevníci si mohli pochutiť na charitatívnom guláši, časť peňazí na obnovu včelína išla aj z každého lístka na vlak a z tomboly.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Správy, ktoré hýbu Nitrou

Včelárske slávnosti v SPM
33
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM