Správy

Projekt skateparku na Chrenovej je na bode mrazu: Narazil na problém

Mesto pred pár rokmi ohlásilo zámer postaviť pri rieke nové športovisko. Hotová je aj projektová dokumentácia. Kde to viazne?

Ilustračný obrázok k článku Projekt skateparku na Chrenovej je na bode mrazu: Narazil na problém
13
Galéria

Mesto v roku 2021 avizovalo, že na Nábreží mládeže chce postaviť moderný skatepark s kaviarňou. Vyhlásená bola architektonická súťaž, v ktorej uspel návrh od pražskej firmy. Odhadované náklady na výstavbu boli vtedy 210-tisíc eur.

Mesto má k skateparku už hotovú projektovú dokumentáciu a od roku 2022 aj právoplatné stavebné povolenie.

Prečítajte si tiež

Postavia ho?

Stavať sa zrejme tak skoro nezačne. Dôvodom sú chýbajúce finančné prostriedky. Projekt sa preto odkladá na najbližšie roky.

„Momentálne nie sú zdroje na realizáciu projektu. Skatepark plánujeme realizovať z eurofondov – z nového programového obdobia, takže reálne vidíme realizáciu až niekedy v rokoch 2024–2025,“ povedal hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Aký bude?

Má ísť o park s neformálnym športoviskom v tesnej blízkosti rieky. Severnej polovici územia má dominovať skatepark, v južnej zóne bude umiestnený objekt správy s kaviarňou. Ten je podľa návrhu čiastočne zakopaný do terénu.

V parku majú pribudnúť aj hracie plochy či vyhliadka na západ slnka. V areáli pribudnú lavičky, koše aj verejné osvetlenie.

Park bude bezbariérový. "Slúžiť bude nielen Chrenovčanom, ale aj obyvateľom celého mesta a širšieho okolia. Multifunkčné ihrisko by malo ponúknuť priestor nielen pre šport, ale aj zábavu, kultúru, relax,“ povedal pred časom hovorca mesta Tomáš Holúbek.

Víťazný návrh skateparku od pražských architektov si pozrite v priloženej galérii!

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Skatepark Chrenová - architektonický návrh
13
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM