Správy

Nitrianski žiaci sa učia programovať robotov z lega: Dostali nové vybavenie, FOTO

Škola získala nové pomôcky pre výučbu robotiky. Žiaci svoje schopnosti predvedú aj v medzinárodnej technologickej súťaži.

Ilustračný obrázok k článku Nitrianski žiaci sa učia programovať robotov z lega: Dostali nové vybavenie, FOTO
6
Galéria
Zdroj: Roman Oravec

Žiaci ZŠ Škultétyho dostali nové tablety, počítače aj lego sady, ktoré im pomôžu pri výučbe robotiky. Informovala o tom radnica na sociálnej sieti.

„Žiaci budú využívať lego robotov na inovatívne projekty, v ktorých je potrebné preskúmať a vyriešiť praktické problémy. Okrem toho sa naučia konštruovať a programovať vlastného lego robota, s ktorým budú vykonávať rôzne misie v medzinárodnej technologickej súťaži FIRST LEGO League. Študenti sa do nej prvý raz prihlásili v roku 2018,“ uvádza mesto Nitra.

Prečítajte si tiež

Pre všetky školy

Škola pomôcky získala vďaka grantovému programu Digital pre Nitru z Nadačného fondu nitrianskej automobilky. Program bol určený pre všetkých 14 základných škôl, ktorých zriaďovateľom je Mesto Nitra.

Celkovo sa v rámci výzvy prerozdelilo 92-tisíc eur.

„Minulý týždeň sme sa spoločne stretli na ZŠ Škultétyho a zhodnotili celý projekt. Zároveň sa diskutovalo o využívaní digitálnych technológií, spôsobu vyučovania, projektoch a možnosti ďalšej spolupráce. Žiaci tiež predviedli ich zručnosti v programovaní,“ priblížila radnica.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Nitrianski žiaci sa učia programovať robotov z lega: Dostali nové vybavenie, FOT
6
Galéria
Zdroj: Roman Oravec
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM