Rastislav Búgel Správy

Mesto vyčistilo autobusové prístrešky, ľudia na ne HROMŽIA: Sú NEPRAKTICKÉ, sťažujú sa

Mesto sa pochválilo vyčistenými prístreškami na autobusových zastávkach. Ľudia ich kritizujú.

Ilustračný obrázok k článku Mesto vyčistilo autobusové prístrešky, ľudia na ne HROMŽIA: Sú NEPRAKTICKÉ, sťažujú sa
Zdroj: Mesto Nitra

Mesto Nitra na sociálnej sieti informovalo, že leto využilo aj na čistenie autobusových prístreškov. „V Nitre máme viac ako 200 autobusových zastávok a prístreškov, ktoré si vyžadujú pravidelnú starostlivosť. Dohliada na ňu naše Stredisko mestských služieb a spoločnosť Euroawk, tá sa stará o 97 vlastných a 40 mestských prístreškov. SMS zasa čistí zastávky a ich okolie, ktorých je 122,“ uvádza radnica.

Ako často prebieha čistenie?

Mesto uvádza, že prístrešky sa čistia raz za dva mesiace, teda šesťkrát do roka, strecha raz ročne. Jedno z týchto čistení prebehlo počas augusta. „Ak sa poškodenie zistí medzi týmto obdobím, odstraňuje sa operačne hneď po upozornení, či už zo strany občanov, mestskej polície alebo zamestnancov,“ dodáva magistrát.

Podľa vedenia mesta bývajú najčastejšie prístrešky posprejované a v poslednej dobe sa stretávajú s popísanými vitrínami na cestovné poriadky: „Čistia sa horšie, keďže ide o plexisklo. Prístrešky však bývajú tiež špinavé od jedla, tekutín či náletových drevín.“

Starostlivosť o lavičky aj koše

Na čistenie sa využíva niekoľko spôsobov. Najčastejšie je to ručné čistenie s čistiacimi prostriedkami a škrabkami na sklo. Pokiaľ je k dispozícii stroj, ten používajú vo večerných hodinách. „Našich zamestnancov môžete často zahliadnuť pri zabezpečovaní údržby, čistení chodníkov a vysýpaní smetných košov v priestore prístreškov na zastávkach alebo v ich blízkom okolí. Spravidla sú čistené od buriny, trávy, smetí, ale aj nápisov. Lavičky čistíme oškriabaním hrubých nečistôt a čistiacim prostriedkom. Tieto práce by zefektívnil vysokotlakový teplovodný čistič, ktorý chceme zakúpiť. Okolie zastávok sa z personálnych a technických dôvodov čistí len na dopyt,“ dodalo vedenie mesta.

Nové prístrešky sa im nepáčia

Pod príspevkom sa však začali objavovať nahnevané reakcie obyvateľov Nitry. „Síce sú krásne, ale nepraktické. Pretože, keď prší, tak tam šľahá z každej strany,“ napísala jedna z komentujúcich.

Ďalší jej dáva za pravdu. „Tie nové sú k ničomu. Ako píšete, keď prší, svieti slnko, fúka vietor a v zime bude pekne podfukovať aj sneh,“ napísal.

„Presne tak. Už som pod nimi stála s deťmi 2× keď pršalo, a boli sme celé mokré. Takže nechápem, kto toto vymýšľa, ale očividne nikto, kto by aspoň trošku rozmýšľal,“ dodala prvá komentujúca.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež:

LETO SME VYUŽILI AJ NA ČISTENIE AUTOBUSOVÝCH PRÍSTREŠKOV 🚏 V Nitre máme viac ako 200 autobusových zastávok a...

Posted by Mesto Nitra on Sunday, September 8, 2024
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM