Lucia Lauková Správy

KAM na Veľkú noc? TIPY na podujatia v Nitrianskom kraji

Nechcete počas blížiacich sa sviatkov sedieť doma? Nemusíte! Navštíviť môžete zaujímavé miesta aj podujatia.

Ilustračný obrázok k článku KAM na Veľkú noc? TIPY na podujatia v Nitrianskom kraji
Zdroj: Národný žrebčín Topoľčianky , Facebook.com/Panthera Park

Národný žrebčín v Topoľčiankach

V Topoľčiankach sa môžete tešiť na veľkonočné trhy, individuálne prehliadky Národného žrebčína, ale aj jazdu v koči po miestnom zámockom parku. Žrebčín bude pre návštevníkov otvorený každý deň od piatku do pondelku, od 14.00 do 17.00 hodiny. Príležitosť previezť sa na Kočiari pre Sissi budete mať v pondelok od 14.30 do 16.30.

Ak sa vyberiete do Topoľčianok v nedeľu 31. marca, navštívte aj nádvorie zámku. Tam sa budú od 13.00 hodiny konať tradičné Veľkonočné trhy. „Tešiť sa môžete na stánky s handmade výrobkami, kreatívne dielne pre deti, maľovanie na tvár, detské divadielko a môžete si tiež skúsiť výrobu vlastnej keramiky či košíkov. V našej vynovenej reštaurácii si môžete dať niečo dobré pod zub či výbornú kávu a dezert,“ pozývajú organizátori.

Prečítajte si tiež

Panthera park

Brány pre návštevníkov bude mať otvorený aj Panthera park. Nová zoo s veľkým zastúpením exotických zvierat a mačkovitých šeliem je otvorená len krátko, no už si vyslúžila pomenovanie slovenské safari. Nachádza sa v obci Turá v okrese Levice. Počas veľkonočných sviatkov bude pre návštevníkov pripravený aj program. V nedeľu bude súčasťou programu aj kŕmenie rysov. Najmenší sa môžu tešiť aj na rôzne zábavné atrakcie, tvorivé dielne či maskotov.

Arborétum Mlyňany

Voľné dni si môžete spríjemniť aj prechádzkou vždyzeleným areálom Arboréta v Mlyňanoch, ktoré je známe unikátnou zbierkou drevín. Mnohé z nich už aj zakvitli. Celé arborétum sa rozkladá na ploche 67 hektárov a je rozdelené na viaceré časti. Jeho dominantou je aj historický kaštieľ, ktorý prešiel rekonštrukciou. Na prízemí je zriadené informačné centrum. V kaštieli sa nachádza aj pamätná izba grófa Štefana Ambrózy Migazziho, zakladateľa parku. Arborétum je počas sviatkov otvorené od 8.00 do 17.00.

ThermalPark Nitrava

Počas veľkonočných sviatkov bude otvorený aj ThermalPark Nitrava, kde je pre návštevníkov pripravený aj pestrý program. Chýbať nebude oblievačka, veľkonočná párty, šibačka i maskoti. „Naši animátori budú mať plné ruky práce, aby nielen detičkám, ale aj dospelým priniesli kopec zábavy, dobrej nálady a zážitky pre celú rodinu. Okrem toho môžete stretnúť aj Káčera Donalda a nášho obľúbeného Žabiaka,“ uvádza prevádzka.

Apponyiovská knižnica

Počas Veľkej noci od 29. marca do 1. apríla bude sprístupnená aj Apponyiovská knižnica v Oponiciach. Vstupy budú každú hodinu od 12.00 do 16.00. Pozrieť si budete môcť aj vzácne knihy, ktoré sú vystavené v knižnici v rámci výstavy Gutenbergova knižnica – Zrod knihy.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Mohlo by vás zaujímať

Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM