Lucia Lauková Krimi

Odvážnu Nitrianku ocenila pražská polícia: Vďaka nej sa podarilo chytiť nebezpečného muža

Pražská polícia udelila žene z Nitry ocenenie za významnú pomoc pri zadržaní nebezpečného páchateľa. Svojím odvážnym konaním pomohla polícii dolapiť ozbrojeného muža.

Ilustračný obrázok k článku Odvážnu Nitrianku ocenila pražská polícia: Vďaka nej sa podarilo chytiť nebezpečného muža
Zdroj: TASR

O prípade, v ktorom dôležitú úlohu zohrala odvaha šoférky električky informovala polícia Českej republiky. Podľa slov hovorcu Tomáša Hulana chvíľu po polnoci 21. apríla zavolala na tiesňovú linku vodička električky. Tá povedala operátorovi, že do vozňu nastúpil značne nervózny muž, ktorý má za pásom zbraň. „Táto informácia bola impulzom k okamžitému zalarmovaniu všetkých hliadok v okolí,“ informoval hovorca pražskej polície Tomáš Hulan. Ako ďalej uviedol policajný hovorca jedným zo zásadných aspektov udalosti bol fakt že vodička električky ostala po celú dobu v kontakte s operátorom. Električku, v ktorej sa viezol aj ozbrojený muž šoférovala vodička z Nitry, ktorá žije v Prahe.

Hrozila streľba

Netrvalo dlho a policajným zložkám sa podarilo nájsť električku v ktorej sedel ozbrojený muž. „Nasledoval zákrok, pri ktorom použili donucovací prostriedok hrozbu namierenou strelnou zbraňou, nakoľko bola osoba v električke vnímaná ako nebezpečný páchateľ,“ opísal udalosť hovorca Tomáš Hulan. Podľa slov policajného hovorcu išlo o 31 ročného muža, ktorý si vážnosť situácie uvedomoval a policajné pokyny dodržal. „Po zastavení električky dali muži zákona mladíkovi pokyn aby odhodil zbraň, zdvihol ruky nad hlavu a vystúpil z električky. Potom ako tak urobil, vyzvali policajti muža aby si lahol na zem, pričom mu boli nasadené putá,“ uviedol Tomáš Hulan.

Ozbrojený a pod vplyvom drog

„Polícia zistila, že po zadržanom mužovi je vyhlásené pátranie, nakoľko je podozrivý z trestného činu krádež. Zadržaného muža podrobili testom na prítomnosť drog. Ten bol pozitívny a preukázal prítomnosť pervitínu a kokainu. K užitiu pervitínu sa aj priznal,“infor­moval Tomáš Hulan.

Za odvahu vodičku ocenili

Ako ďalej uviedol policajný hovorca Tomáš Hulan statočnej vodičke električke patrí jednoznačne veľké ďakujem a úcta za to ako k celej situácii pristúpila a ako ju zvládla. „Zdvihla telefón, vytočila 158 a niekoľko, pre ňu možno nekonečných minút, spolupracovala s policajtmi. Vypätosť situácie dokazuje aj ženin roztrasený hlas z nahrávky,“ povedal Tomáš Hulan. Okrem poďakovania sa dočkala vodička električky z Nitry aj čestného uznania. „Pražská polícia ocenila vodičku električky, tím že jej udelila čestnú plaketu Krajského riaditeľstva polície hlavného mesta Prahy za významnú pomoc pri zadržaní nebezpečného páchateľa,“ dodal Tomáš Hulan.

Ako skonštatoval policajný hovorca, nie vždy majú takéto prípady dobrý koniec.„Pražskí policajti si jednoznačne vážia takúto spoluprácu. Uvedomujeme si že bez takýchto občanov, partnerov by nebola celá rada ďalších prípadov s dobrým koncom,“ dodal Tomáš Hulan. Ako príklad spomenul podobný príbeh, pri ktorom však zahynul jeden zo zasahujúcich policajtov.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM