Správy

Očkovanie v Nitre naberá obrátky: Na víkend je pripravených ďalších 3 400 vakcín

Veľkokapacitné vakcinačné centrum v Nitre bude otvorené aj počas prvé aprílového víkendu. Na očkovanie by malo prísť 3 400 ľudí.

Ilustračný obrázok k článku Očkovanie v Nitre naberá obrátky: Na víkend je pripravených ďalších 3 400 vakcín
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Nitriansky samosprávny kraj (NSK) má od soboty 20. marca otvorené svoje prvé Veľkokapacitné očkovacie centrum (VKOC). Nachádza sa v priestoroch Spojenej školy na Ulici Slančíkovej 2 v Nitre.

Doposiaľ v ňom zaočkovali 5 100 ľudí. Prioritne sa tu očkuje vakcínou od spoločnosti AstraZeneca. Svoje brány otvorí vakcinačné centrum aj počas veľkonočného víkendu.

Koľkých zaočkujú

„Očkovanie vo VKOC Nitra bude prebiehať aj počas víkendu 3 – 4. apríla 2021 podľa harmonogramu,“ potvrdil lekár NSK Ľubomír Ševčík.

Vo vakcinačnom centre postupne zvyšujú aj tempo očkovania. „Na tento víkend je pripravených 3 400 vakcín,“ prezradil župný lekár Ľubomír Ševčík.

Ďalšie centrá

V kraji pribudnú aj ďalšie veľkokapacitné očkovacie centrá. Župa ich plánuje zriadiť v Šali a Štúrove. Zriadené majú byť v objektoch polikliník, ktoré patria kraju. Podľa lekára NSK Ľubomíra Ševčíka by mali začať fungovať v druhej polovici apríla. Náklady na zriadenie a prevádzku každého z centier by mali kraj stáť do 300 000 eur.

Foto: ilustračné

Sledujte nás aj na Facebooku a Instagrame a nenechajte si ujsť ďalší zaujímavý obsah z domova i zo sveta.

Prečítajte si tiež

Veľkokapacitné vakcinačné centrum v Nitre
7
Galéria
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM